Politika

Orbán Viktor beteg, láza van

Kép forrása: atv.hu

A kormányinfón az ATV kérdésére szóba került a brutális győri gyerekgyilkosság, a Simonka-ügy is. Gulyás Gergely szerint álhír, hogy a bűnszervezet fogalmának módosítása Simonka-ügyre vonatkozna.

 




A győri gyerekgyilkossággal kapcsolatban az ATV kérdésére a miniszter kijelentette: az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának nincs köze az ügyhöz. Gulyás szerint a jelenlegi jogszabályok mellett ez nem indokolt. „Az Isztambuli Egyezmény minden egyes rendelkezését szívesen elfogadnánk, ami ezt szolgálja, azért nem szükséges, mert ezt már megtettük” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Szerinte az Isztambuli Egyezmény arról szól, hogy el kéne fogadniuk, hogy társadalmi nemek vannak, ezt pedig nem akarják elfogadni. De minden olyan intézkedést, lépést, javaslatot, ami a nők jogainak védelmét hatékonyan szolgálja, azt szívesen megteszik.

 

Arra a felvetésre, hogy Péterfy-Novák Éva író nyílt leveletküldött Varga Juditnak, amiben azt írta, hogy az igazságügyminiszternek és Novák Katalin államtitkárnak egyeztetnie kellene a NANE és a Patent egyesületekkel, akik a nők elleni erőszak ellen küzdenek, „a kormánynak nincsen pszichológus képzése” – reagált Gulyás Gergely. Majd arról beszélt, a miniszter asszony majd eldönti, kivel kell egyeztetni, és kivel nem.

 

Simonka-ügy




A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Simonka György volt fideszes képviselő több olyan jogszabályváltoztatást ért el, ami csökkenthette a csalássorozat büntetőjogi következményeit, írja Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon. A független országgyűlési képviselő egy vádiratrészletet is közzétett. Hadházy szerint sok ilyen módosításról lehet tudni, de eddig egyikről sem mondta ki az ügyészség ezt hivatalosan. A vádiratban azonban erről csak az összefoglalóban van említés, NAV-os jogszabályok átíratása nem szerepel a vádpontok között, csak NAV-nyomozók megvesztegetése.

 

Gulyás Gergely szerint álhír, hogy a bűnszervezet fogalmának módosítása a Simonka-ügyre vonatkozna. „Semmilyen lobbitevékenység nem folyt a frakcióban ez ügyben” – jelentette ki. Hozzátette, hogy semmilyen változást nem hoz a btk. módosítása Simonka büntetésében.

 

Gulyás szerint meg kell kérdezni az ügyészséget, hogy mire gondol. „Maga az ügyészség is nyilatkozott arról, hogy a bűnszervezeti alakzat szabályozásának módosulása ezzel az üggyel nincs összefüggésben. Olyan módosítása a büntetőtörvénykönyvnek nem történt meg, ami erre az ügyre hatással lenne” – ismételte meg a miniszter.

 

Horvát felháborodás

Horvát sajtóhírek szerint a horvát miniszterelnök felháborodott Orbán Viktor Facebook fotóján, amelyen a kormányülés hátterében Nagy-Magyarországot ábrázoló térkép látható. Gulyás ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy nem érkezett ezzel kapcsolatban megkeresés a magyar kormány felé. “Nem tudjuk a magyar történelmet megmásítani” – fogalmazott. A miniszter hozzátette: ez egy 1905-ös térkép, ami évtizedek óta ott van az épületben. Ott volt a rendszerváltás előtt is, csak akkor eltakarták.

 

„Trianon 100. évfordulója kapcsán, ha valakinek lehet érzékenysége, az pont Magyarország, és a világ magyarsága, és a magyar nemzet” – fogalmazott.

 

Kormányátalakítás?

Az ATV munkatársa egy lehetséges kormányátalakításról is kérdezte a minisztert, Orbán Viktor ugyanis azt nyilatkozta nyáron az atv.hu-nak, hogy “nix ugri bugri”, azaz a stabilitás a fontos, de már a 4-6-os villamoson is azt hallani, hogy ő például EMMI miniszter lesz, Kásler Miklós helyett – erről a hét elején portálunk írt is.

 

Erről is kérdezte az ATV munkatársa a minisztert, Gulyás szerint a miniszterelnök nem tervez kormányátalakítást, minden évben értékeli a miniszterek munkáit, és ha kell, döntést hoz, de legjobb tudomása szerint nem tervez kormányátalakítást.

 

Kórházak




A kormány szerdán úgy döntött, hogy összesen 79,4 tized milliárd forintot bocsát a kórházak részére egészségügyi fejlesztések megvalósítása, és az adósságállomány csökkentése érdekében. Arra a kérdésre, hogy továbbra is az adosságrendezést személyi kérdésekhez kötik-e, úgy válaszolt: „ilyen következményei is lehetnek, de ezért 13 intézményhez pénzügyi költségvetési felügyelőt rendelt ki a Pénzügyminisztérium.”

 

Orbán Viktor betegsége

Gulyás Gergely a Kormányinfót azzal kezdte, hogy Orbán Viktor betegség miatt kihagyta a szerdai kormányülést. Újságírói kérdésre a miniszter elmondta: a miniszterelnök lázas beteg volt, de nincs nagy baja.

atv.hu | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top