Politika

Fideszes „bűnszervezetek” kaptak milliárdos kulturális támogatásokat – Kipakolt a főpolgármester-helyettes (+videó)

nyugatifeny.hu

Ezzel is a haverok zsebét tömték.
A nyilvánosságra került adatok szerint milliárdokat kaptak fideszes kötődésű, sok esetben arra jogosulatlan szervezetek a kulturális TAO-t helyettesítő támogatásból – közölte hétfőn Gy. Németh Erzsébet, Budapest kultúráért felelős főpolgármester-helyettese.

 

A támogatottak listáján olyan szervezetek vannak, amelyek a szabályok szerint nem is kaphattak volna ilyen támogatást, mert nem előadóművészettel foglalkozó szervezetek

– hívta fel a figyelmet az ellenzéki politikus, aki elmondta: a pénzből jutott fideszes önkormányzatoknak, Fidesz-közeli szervezeteknek, fideszes politikusok családi cégeinek.

 

Bajkai István fideszes politikus felesége például 70 millió forintot kapott. (Bajkai volt Oláh Lajos DK-s politikus ellenfele a 2018-as országgyűlési választásokon, és annak ellenére maradt alul, hogy krumplival és tejjel próbált voksokat vásárolni.)

 

Az L. Simon Lászlóhoz köthető cégek székhelyén bejegyzett Levendula Színpad Kulturális Kft. 125 millió forintot kapott.

 
Ezzel szemben a világhírű Budapest Fesztiválzenekar korábbi 430 millió forintos támogatását 235 millió forintra csökkentették.

„A kormány a pénzeket szétosztotta a fideszes bűnszervezeteken belül” – fogalmazott Gy. Németh.

 

Itt a teljes videó:

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatója

Milliárdokat kaptak fideszes kötődésű cégek a kultúrtaót helyettesítő támogatásból.A DK és Budapest meg fogja óvni a szabad kultúrát! Kövesd élőben, és oszd meg Gy. Németh Erzsébetnek, Budapest főpolgármester-helyettesének sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. december 16., hétfő

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top