Politika

Valami készül a Fideszben: egyre nagyobb veszélyben lehet Orbán

Pestibulvar.hu

Az önkormányzati választások óta egyre több kritikus hangot lehet hallani a Fideszben. A helyzet azért is szokatlan, mert Orbán a kétezres évek eleje óta vasmarokkal tartja a kezében a teljes hazai jobboldalt, bárkit, aki potenciális utódja lehetne vagy lehetett volna (pl. Áder János vagy Navracsics Tibor), azt vagy elzavarta a pártból, vagy súlytalan pozíciókba nevezte ki.




 

Így tett pl. egykori jobbkezével, az előző ciklus kancelláriaminiszterével, Lázár Jánossal is. Lázárt olyannyira kicsinálta, hogy a választás előtt még sarokba is szorította: felajánlotta neki Hódmezővásárhely polgármesterjelölti posztját, amit ha elnyert volna, ott kellett volna hagynia a parlamentet, ha pedig elveszítette volna, valószínűleg az egész közéletből távoznia kellett volna. Lázár persze nem hagyta csőbe húzni magát, és határozottan visszautasította az ajánlatot. Így történhetett, hogy bár minden valódi befolyását elveszítette, és csak egyszerű gombnyomogatónak maradt meg a parlamentben, a politika farvizén azért fennmaradhatott.

 

Könnyen lehet azonban, hogy hamarosan változhat a helyzete: mióta a választást csúnyán elbukta a Fidesz, egyre többen kritizálják Orbán irányvonalát, sőt a legutóbbi hírek szerint többen már Rogán Antal és Kubatov Gábor fejét is elkezdték követelni. Lázár egyből le is csapott a kínálkozó alkalomra: hogy visszaszerezze korábbi befolyását,

AZ ÉLÉRE ÁLLT AZ ELÉGEDETLENKEDŐKNEK.

 




Először nemcsak azt jelentette ki, hogy a Fidesz azért vesztette el a választást, mert látványosan elszakadt a valóságtól, de később már azt is lenyilatkozta, hogy

VÁLTOZÁSOKRA LENNE SZÜKSÉG A PÁRTBAN.

 

Persze azt azért azonnal sietett leszögezni, hogy továbbra is úgy gondolja, hogy a Fideszben még mindig Orbán érzékeli a legpontosabban a valóságot. Aki azonban tud olvasni a sorok között (márpedig elég sokan tudnak), az azonnal észrevehette, hogy a behízelgés mögött valójában komoly támadás áll a miniszterelnök felé: miután a Fidesz évek óta Orbán egyszemélyi irányítása alatt áll, ha Lázár szerint amiatt vesztette el a Fidesz a választást, mert elszakadtak a valóságtól, akkor valójában azt gondolja, hogy Orbán szakadt el tőle, és őmiatta vesztették el azt. Bárhogy is fogalmazzon Lázár, mondandója világos: ilyen látványos támadást a kilencvenes évek közepe óta nem intézett senki a kormányfő felé.

 




Bár egyelőre még csak a mozgolódás és az elégedetlenség látható a Fideszben, a felszín alatt egyre inkább formálódni látszik egyféle belső ellenzék is. Egy olyan ellenzék, ami könnyen rátalálhat a saját hangjára, ha lesz egy kellően erős és karizmatikus vezetője, aki hangot adhat nekik. Lázár erre alkalmas jelöltnek tűnik, nem véletlen, hogy az elmúlt években Orbán mindent megpróbált megtenni azért, hogy eltüntesse az útból. Könnyen lehet viszont, hogy már későn próbálkozott: ahogy Török Gábor is mondta, benne van a pakliban, hogy 3 év múlva Orbán Viktor már korántsem lesz a magyar politika olyan meghatározó tényezője, mint amilyen jelenleg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top