Politika

A háború megkezdődött: Karácsony ultimátumot küldött Orbánnak

Forrás: Index

Mint megírtuk, a Népszava forrásai szerint Orbán korábbi ígéretével is szembemenve




BRUTÁLIS FORRÁSMEGVONÁST HELYEZETT KILÁTÁSBA AZ ELLENZÉKI KÉZRE KERÜLT VÁROSOKNAK.

 

A 2021-27-es uniós ciklusban csak azoknak a városoknak, területeknek adna uniós fejlesztési pénzeket, amelyekben vagy fideszes a városvezetés, vagy ahol az oligarcháinak (pl. Orbán Ráhelnek) érdekeltségei vannak. Egészen elképesztő, de időközben annyira elpofátlanodhattak a Fideszben, hogy Palkovics László fejlesztési miniszter az ATV-nek már annyira sem volt képes, hogy tagadja az értesülést, csak azt mondta, hogy a terv még előkészítési szakaszban van, azt még nem véglegesítették.

 

Dobrev Klára is reagált a hírre. A DK EP-képviselője bejelentette, hogy Ursula von der Leyenhez fordul, hogy a segítségét kérje Orbán tervének megakadályozására. Karácsony Gergely főpolgármester is megszólalt (a hírek szerint Budapestet sújtaná az egyik legsúlyosabban a kormány a tervvel: lényegében egy fillért nem adna a fővárosnak a következő években). Facebook-oldalán azt írta, amennyiben a kormány nem hajlandó azonnal leülni egyeztetni az ügyben az ellenzékkel,

ÚGY MINDENT MEG FOG TENNI A TERVEZET MEGTORPEDÓZÁSA ÉRDEKÉBEN.

 

Dobrevhez hasonlóan Karácsony is azzal tervezne kezdeni, hogy az Európai Bizottsághoz fordul. De azt is megígérte, hogy minden lehetséges fórumon és intézménynél küzdeni fog az ellenzéki városok igazáért.

“NEM FOGJUK HAGYNI, HOGY POLITIKAI OKOKBÓL MEGRÖVIDÍTSÉK A BUDAPESTIEKET ÉS KÁRT OKOZZANAK AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK”

– üzente Karácsony, majd elmondta, a javaslat elgáncsolása érdekében Jávor Benedek korábbi EP-képviselő, jelenleg Budapest brüsszeli irodája képviselőjének a segítségét is igénybe fogja venni.




 

Karácsony teljes Facebook-posztja itt elolvasható:

Álságos és káros az a sajtóban ma kiszivárgott kormányzati terv, amely Budapestet lényegében elvágná az uniós…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. január 13., hétfő

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top