Politika

A Fidesz jövőjéről tárgyal ma Orbán Brüsszelben

Brüsszelbe érkezik hétfőn Orbán Viktor (56) miniszterelnök, hogy az uniós csúcsintézmények vezetőivel, Ursula von der Leyen (61) bizottsági elnökkel, valamint Charles Michellel (44), az Európai Tanács első emberével egyeztessen.




 

A Magyar Nemzet kérdésére az Európai Bizottság azt közölte: a miniszterelnök és Von der Leyen számos, az EU-t érintő kihívásról tárgyal. A bizottsági elnök szóvivője nem erősítette meg, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolata is a témák között szerepel, de – mint azt a kormányközeli lap megjegyzi – borítékolható, hogy érintik e kérdést is.

Az EPP ma ül össze, de a Magyar Nemzet értesülései szerint Orbán nem találkozik a pártcsalád elnökével, Donald Tuskkal (62).

Korábbi hírek alapján arra lehet következtetni, hogy a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztését várhatóan meghosszabbítják, ám erről nem születik külön határozat, sőt, vélhetően napirendre sem kerül.

Egy hét múlva viszont a miniszterelnök Berlinben tárgyal Angela Merkel (65) kancellárral és Annegret Kramp-Karrenbauer­rel (57), a kereszténydemokrata CDU elnökével: a Welt am Sonntag szerint az EPP és a magyar kormánypárt kapcsolata biztosan napirendre kerül.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top