Politika

Begőzölt Kásler minisztériuma, amikor kiderültek az uniós adatok – a reakciójuktól elejted a telefonod

Kép forrása: Czeglédi Zsolt/MTI

Az Emmi közleménye szerint ma minden adott Magyarországon ahhoz, hogy a rákos megbetegedéseket kezelni tudják, szerintük csak azért van ennyi beteg, mert az emberek nem hajlandók felhagyni a káros életmódjukkal és a dohányzással.




Kedden láttak napvilágot az Eurostat adatai miszerint 2016-ban százezer lakosra 345 rák miatti haláleset jutott Magyarországon, az Európai Unióban nálunk a legmagasabb ez az arány.

 

A rákos megbetegedések 40-45 százaléka megelőzhető lenne, ha a kormány többet tenne a szűrőprogramokért és használná az egymilliárdért megvásárolt szűrőbuszokat. Emellett a dohányzás visszaszorítására, a HPV-védőoltások általánossá, a prosztata- és tüdőrákszűrések költséghatékonyabbá tételével is meg lehet előzni a megbetegedéseket vagy még időben elkapni azokat. Arról nem is beszélve, hogy többet is kellene költeni az egészségügyre – írja a 444.




Mindezek ellenére az Emmi szerint mesterkélt adatokat közölt az Eurostat:

Magyarországon minden rákbeteget regisztrálunk, azt is, aki más betegségben hal meg, és életében még nem volt ismert a daganatos betegsége, míg azokban az európai országokban, ahol jóval kevesebb boncolást végeznek, ott ezek a betegek nem kerülnek bele a statisztikába.

 

Sőt, Kásler Miklós szerint nem a kormány és az egészségügy állapota, hanem maguk az emberek a felelősek, ezért aztán ők tehetik a legtöbbet:

a rákhalálozás elleni harcban maguk az emberek tehetik azonban a legtöbbet, mert a magyarországi magas megbetegedési arány legfőbb oka a helytelen életmód és az, hogy még mindig kevesen mennek el szűrésekre.

 




A közleményben azt is leszögezik, hogy vannak szűrések, csak el kellene rájuk járni:

Csak élni kellene az embereknek az állam kínálta lehetőséggel, mert az időben felismert daganat jól gyógyítható. 

 

A kormány ahelyett, hogy többet költene az egészségügyre, többet tenne annak érdekében, hogy az emberek elmenjenek a szűrővizsgálatokra, inkább mutogat, csalóka adatokról beszél, és a lakosságot hibáztatja..

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top