Politika

Euronews: Orbán szerint Európa nem Brüsszelben van hanem Európa mi vagyunk!

Ellenzek.net

A magyar kormányfő kijelentette: Európa nem Brüsszelben van.




– Európa mi vagyunk és nem kell megfelelnünk a megfáradt brüsszeli elitnek, amely lassan már magából is kiábrándult. Korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, mi vagyunk Európa jövője – fogalmazott Orbán Viktor.

 

A magyar miniszterelnök szerint Európát ma egyszerre fenyegeti a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és a gazdaság lassulása. Európa azért kerül hátrányba, mert az USA-ban és Kínában nagyobb a növekedés, többet fordítanak innovációra és honvédelemre, ami a fejlődés alapja – fogalmazott Orbán Viktor.




 

A kevés konkrét bejelentés egyike a klímavédelmi akcióterv ismertetése volt. Eszerint 2030-ra a Magyarországon előállított energia 90 százalékban szén-dioxidmentes lesz. Júliustól megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását, betiltják az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, megvédik a folyókat a külföldről érkező hulladéktól.

A Magyarországon működő multinacionális cégektől elvárják, a környezetbarát technológia alkalmazását, míg a kis- és középvállalkozások 2 év alatt 32 milliárd forint támogatást kapnak.

 

Emellett a magyar állam minden újszülött után 10 új fát ültet, 10 év alatt meghatszorozza a naperőművek kapacitását, támogatja az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát, 2022-től pedig csak elektromos buszok járhatnak a városi közlekedésben. Bevezetik a zöld államkötvényt, az abból befolyó pénzt csak klímabarát programokra fordítják.

 

A Fidesz elnöke szerint úgy tűnik, mintha Európa ki akarna szállni a versenyből.

 




„Ha nem akarjuk, hogy Európát letolják a pályáról, úgy kell együttműködést létrehozni a tagállamok között, hogy azok egymással is versenyezve a legjobb pályájukat futhassák”

– fogalmazott Orbán Viktor.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top