Politika

Rendkívüli: Mégis bezárhatják az iskolákat hétfőtől, előre hozzák a tavaszi szünetet

nyugatifeny.hu

A kormány meghallgatta az ellenzék érveit.




Hétpárti egyeztetésen vett részt Gulyás Gergely az ellenzékkel közösen péntek délután, ahol minden ellenzéki párt az iskolák bezárását kérte. Gulyás szerint a kérést továbbították a kormánynak, ahol 24 órán belül döntés születhet erről.

 

Amennyiben a bezárás mellett határoznak, az akár hétfőtől is érvényes lehet. Egyházi és állami iskolákról egyaránt szó van.

 

Gulyás Gergely szerint Magyarországon az egyik legalacsonyabb a megbetegedések száma, azonban nagyon sokan nem érzik biztonságban a gyermekeiket.

 




Korábban nem volt egyetértés arról, hogy egy ilyen esetben mi lenne a tanárok fizetésével, Gulyás Gergely most azt mondta, hogy távolléti díj járna nekik, ami megegyezne a fizetésükkel.

 

A kormánypárti politikus azt nevezte még megoldandó problémának, hogy a középiskolákban, gimnáziumokban végzősöknél hogyan lehet megoldani, hogy elvégezzék az évet, hiszen ők érettségi vizsga előtt állnak.

 

Egyelőre az merült fel, hogy a tavaszi szünetet hozzák előre.

 

A Fidesz gyorsan módosított az álláspontján: Orbán Viktor még ma reggel is arról beszélt a rádióban, hogy ha bezárják az iskolákat, akkor a tanárokat fizetés nélküli szabadságra kellene küldeni, és véget érne a tanév.

(Magyar Hang / Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top