Politika

Beindult a gazdasági válság: meg van az első áldozat, aki bezárja a kapuit

Pestibulvar.hu

Minden jóslat szerint a koronavírus járvány a 2008-asnál nagyobb gazdasági válságot fog előidézni, ami Magyarországot az ipari függősége miatt akár még mélyebben is érinthet, mint Európa többi országát. Az első áldozat meg is lett, bár nem ettől a cégtől vártuk az első bejelentést.




AZ AUDI MEGERŐSÍTETTE, HOGY A GYŐRI GYÁRBAN IS FELFÜGGESZTI A TERMELÉST HÉTFŐN,

az ingolstadti, brüsszeli, mexikói üzemei mellett. Az újranyitásról és a dolgozók kompenzációjáról egyenlőre nem tudni semmit, arról későbbre ígértek közleményt.

Akik nyomonkövették a híreket, azok számára a termelés leállítása nem volt váratlan, hiszen már látható volt, hogy a járvány mind a munkaerő, mind a beszállítók szintjén komoly fennakadásokat okoz. Arról nem is beszélve, hogy az emberek amiatt is aggódtak, hogy az összeszerelő üzemek potenciális fertőzési lehetőséget jelentenek a közös légtér miatt.




Más autóipari cégekről annyit tudunk, hogy a Suzuki esztergomi üzemében is jelentős átszervezés van, a Mercedes kecskeméti üzeme kb. két hetes raktárkészlettel rendelkezik, mely folyamatosan csökken, és kérdéses a szentgotthárdi Opel-motorgyár sorsa is.



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top