Külföld

Levegőért kapkodó emberek minden sarokban – Drámai riport a bergamói kórházból (+videó)

nyugatifeny.hu

MARADJ OTTHON!




Sky News bejutott az olaszországi Bergamo kórházába. A város a koronavírus által leginkább sújtott település, kórháza pedig az egyik legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi intézmény.

 

A csatorna riportja alapján a kórház osztályai tömve vannak súlyos légzési nehézséggel küzdő, levegőért kapkodó, illetve lélegeztetett emberekkel.

 




Az ágyak között védőfelszerelésben rohangálnak az ápolók, akik az új pácienseket csoportosan veszik körbe és a légzést segítő gépekre kapcsolják őket. Ezek nélkül ugyanis gyorsan romlana állapotuk és meghalnának.

 

Az újságírót a kórház munkatársa vezette végig a leginkább háborús állapotokat tükröző kórházon.

 

A zsúfoltságot jól mutatja, hogy amikor az újságíró megkérdezte, hogy éppen milyen kórteremben vannak, vezetője azt válaszolta:

Ez nem igazán kórterem, hanem egy váróterem, csak minden helyet ki kell használnunk.

 

A kórházba folyamatosan szállítják az újabb betegeket.

 

Videó:

 




A kórházba eddig egyetlen újságíró sem jutott be, azonban most Bergamo városa maga kérte a lapokat, hogy nézzék meg, mi történik a kórházban.

 

“Hogy megmutassuk mindenkinek, hogy néz ki egy olyan katasztrófahelyzet, amelyet még soha senki nem tapasztalt. Azt akarják, hogy Önök lássák. Azt akarják, hogy a világ lakossága megkérdőjelezze saját kormányainak válaszait.

 

Mert már nem lehet mentség, hogy senki sem tudott róla. Olaszországnak nem. Senki más másnak sem.”

(Sky News / 24.hu) |  forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top