Politika

Itt a törlesztési moratórium újabb részlete: tilos lesz kamatot felszámolni

168ora.hu

Kihirdette a kormány a Magyar Közlönyben a korábban bejelentett fizetési moratóriumra vonatkozó részletszabályokat, számol be a hvg.hu. A moratóriumot a Magyar Nemzeti Bank javasolta a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése érdekében, majd Orbán Viktor be is jelentette, hogy a kabinet döntött annak elrendeléséről. A járvány miatt felfüggesztette a magánszemélyek és vállalkozások március 18-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig.




 

A most megjelent szabályozás célja a Pénzügyminisztérium közlése szerint az, hogy a hitelmoratóriummal élő ügyfelek ne csak idén, hanem jövőre, a fizetési kötelezettség újraindulásakor is segítséget kapjanak.

 

A kormány egyebek között arról rendelkezik, hogy

nem számítható fel kamatos kamat a moratórium idején.

 

Ugyancsak előírják, hogy 2021. január 1-jétől a korábban felvett hitel eredeti törlesztőrészletének nagysága nem növekedhet. A futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy a törlesztőrészlet nagysága a futamidő időtartama alatt változatlan.

 

Bővíti a kormány a kedvezményes hitelek körét a munkáltatói kölcsönökkel, illetve a Nemzeti Eszközkezelő Programra is kiterjeszti. A munkáltatói kölcsönökre is érvényes a fizetési haladék, vagyis 2020. december 31-ig a munkavállalóknak se a kölcsön összegét, sem annak kamatát nem kell visszafizetniük a munkáltatójuknak.




 

Ugyancsak változás, hogy a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevőknek amellett, hogy a vételár részletfizetésére és a bérleti díjfizetési kötelezettségre fizetési halasztást kapnak, a lakhatásuk is biztosított, ugyanis a cég – a nem fizetés miatt – nem mondhatja fel a bérleti szerződést.

 

( A hvg.hu nyomán.) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top