Politika

Van remény a vírus ellen: itthon is elérhető lesz hamarosan a hatásos vakcina

Pestibulvar.hu

Hamarosan Magyarországon is elérhető lehet egy hatásos koronavírus elleni készítmény – jelentette ki Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az RTL KLub híradójában. Mint mondta, egy eredetileg az Ebola ellen kifejlesztett szerről van szó, amelynek a tesztelése jól halad, egyre több betegen próbálják ki jó eredményekkel világszerte.




„AZ ÚJFAJTA KORONAVÍRUS ELLENI KÉSZÍTMÉNYEK KÖZÜL EGY OLYAN VAN, AMINEK MÁR BIZONYÍTOTT HATÁSA VAN, A REMDESIVIRT.

 

Ez a készítmény hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik azoknak a betegek számára, akik súlyos, esetlege s életveszélye állapotban vannak. Ez a gyógyszer már a fertőzés középstádiumában is hatékony.” – jelentette ki a főorvos.

 

Bár véleménye szerint a járvány a következő hetekben még velünk lesz, és a május 3-ra várható csúcs sem jelenti azt, hogy utána csökkenne az esetek száma, várhatóan a csúcs egy darabig el fog húzódni, nagyon sok beteg lesz még májusban.

Véleménye szerint pontos adatokat nem lehet megadni, mivel a fertőzési görbét sikeresen ellaposítottuk, ezáltal viszont nehezen lehet kiszámolni a fertőzés további menetét, de reméli, hogy júniusra a nehezén túl leszünk.




 

Mint mondta, a fertőzések lassítása azért is fontos, mert nagy erőkkel dolgoznak a koronavírus elleni oltóanyagon, amely a becslések szerint várhatóan idén ősszel-télen elkészülhet, és ez jelentheti majd a megnyugtató megoldást.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top