Politika

Nagyon durván felpörgött a számláló: diktatúra monitort indítottak

Pestibulvar.hu

Már a diktátor-törvény elfogadása kapcsán sokakban felmerült, hogy ugyan miért kéri Orbán örökidőkre a felhatalmazást, mi lehet a valós célja vele. Ma már úgy tűnik, igazuk lett azoknak, akik tartottak attól, hogy Orbánnak bármiben is szabadkezet adjanak, mert vissza fog élni vele. Ugyanis,




A TÖRVÉNYT NEM A KORONAVÍRUS ELLEN HASZNÁLJA, HANEM PÉLDÁTLAN MÓDON TOVÁBB KONCENTRÁLJA POLITIKAI ÉS GAZDASÁGI HATALMÁT!

 

Számos olyan intézkedést tettek eddig, kormányrendelet formájában, amelynek semmi, de semmi köze nincs a járvány elleni védekezéshez, mégis meglépték, mert a törvény erre is felhatalmazta őket. A kormányzat persze hazudozhat, de a tények egyértelműek, és az MSZP most elhatározta, hogy ezekkel szembesítik is a kormányt, és tájékoztatják az embereket is.  Molnár Zsolt MSZP-s politikus már tájékoztatta is a népszavát, hol tart a monitoring, amit elkezdtek:

1. A kormány rendeletben “különleges gazdasági övezeteket jelölhet ki”. A kijelölt övezetek a megyei önkormányzat tulajdonába kerülnek, és a települési önkormányzat jogosultságait a megyei önkormányzatok gyakorolják, ideértve az adókivetés jogát is. A kormány rendeletében a különleges gazdasági övezetek esetében az önkormányzati rendeletektől eltérő szabályokat állapíthat meg
Ez a magyar önkormányzati rendszer jelentős átszabása, a települési és megyei önkormányzatok között viszonyok átalakítása. A járvány elleni védekezés hatékonyságát elvileg sem szolgálja. Ellenben alkalmas a települések kivéreztetésére az ipari területek elcsatolásával és az iparűzési adó teljes elvonásával. Az intézkedés elméletileg sem átmeneti, hiszen még a tulajdonjogot is átírják — ez még a felhatalmazási törvénybe sem férhetne bele. (Ez történt most az ellenzéki vezetésű Göddel.)
2. A Kartonpack Nyrt. Állami felügyelet alá helyezése
Egyes sajtóhírek szerint nem a járvány elleni védekezés, hanem a céggel kapcsolatos tulajdonjogi viták “rendezése” lehet az intézkedés célja – a kormány a felhatalmazási törvény szerinti teljhatalommal élt.




3. A kulturális intézményekben dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának munkaviszonnyá alakítása
A veszélyhelyzet árnyékában tovább folytatódik a közszférában dolgozók jogfosztása. Az intézkedés mikéntje kérdéses, de a legtöbb értelmezés arról szól, miképp lehet összeolvasztani kulturális intézményeket, és racionalizálni a munkaerőt.
4. A bankok a veszélyhelyzet miatt rájuk kivetett különadó összegét csökkenthetik a Tao. törvény szerinti látvány-csapatsportokra fordított támogatás összegével
A pénzintézetekre kivetett különadót a kormány nem az állásukat és jövedelmüket vesztő emberek megsegítésére akarja fordítani, hanem az elmúlt években a Fidesz által pénzzel kitömött sportegyesületek támogatására. 
 
5. A munkáltató a Munka Törvénykönyvétől eltérően 24 havi munkaidő-keretet rendelhet el
A rendelet semmilyen feltételt nem támaszt a kétéves munkaidőkeret egyoldalú elrendelésével szemben. Azaz a most kényszerű szabadságon töltött napokat a munkáltató 24 hónap alatt bármikor ledolgoztathatja, így a dolgozók meglehetősen kiszolgáltatottá válnak.
6. A “Tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások” eredeti 737 millió forintos költségvetési előirányzata 19 milliárd forinttal túlléphető
A kormány saját magának rendkívüli jogosítványokat biztosítva 2015 óta folyamatosan fenntartja a “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”. És most úgy jogosítja fel magát újabb sok milliárd forint elköltésére, hogy a koronavírus-járvány miatt Európa jelenleg eleve nem vonzó migrációs célpont.
7. A köztársasági ellnök Varga Judit igazságügyi miniszter anyósát nevezte ki az Országos Bírói Hivatal elnökének
A veszélyhelyzet árnyékában tovább folytatódik a bírói szervezetrendszer függetlenségének felmorzsolása.
8. Az egész országban ingyenessé válik a közterületi parkolás Az önkormányzatok úgy esnek el komoly bevételektől, hogy a kormány semmit sem nyer, így erős a gyanú, hogy az intézkedés egyik hozadéka a helyhatóságok meggyengülése.
9. Pártok költségvetési támogatásának megfelezése
10. Gépjárműadó önkormányzatokra eső részének elvonása
Az önkormányzatok forrásiank tudatos elzárása.
11. Törvényjavaslat: a Városligetben elrendelt változtatási tilalom alkalmazásának kizárása
Önkormányzati döntés és a budapesti választópolgárok akaratának felülírása.
12. Törvényjavaslat: az állam többséget biztosít magának a színházak felügyelőbizottságába
A rendszerkritikus játszóhelyek “megszelídítése”.




13. Törvényjavaslat: A Schmitt Mária nevével fémjelzett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány XII. kerületi ingatlanokhoz juttatása, és tartozásai elengedése
Miközben a párttámogatásokat megfelezik a kormány világ- és történelemszemléletét propagáló alapítványokat vagyonhoz juttatják.
14. Törvényjavaslat: a “nemváltoztatás” anyakönyvi bejegyzésének megtiltása
A kisebbségekkel szembeni hangulatkeltés tipikus fideszes politikájának újabb szomorú megnyilvánulása. Egy adminisztratív könnyítést vesz el azoktól, akiknek élethelyzete saját nemi identitásuk okán egyébként is elég nehéz. 
15. A Corvinus Egyetem mintájára hat állami egyetemet alakítanak alapítványi fenntartásúvá: győri Széchenyi Egyetemet, a kecskeméti Neumann János Egyetemet, a Miskoci Egyetemet, a Soproni Egyetemet, az Állatorvosi Egyetemet, Moholya-Nagy Művészeti Egyetemet
A koronavírus járvány árnyékában tovább folytatódik az egyetemek kisajátítása, az alapítványi fenntartási forma nem biztosítja az egyetemek függetlenségét, bénítja a társadalmi mobilitást, és feltehetően erősíti az ingyenes felsőoktatás a fizetős alakításának régóta zajló folyamatát.
16. A Budapest-Belgrád vasútvonal beruházással összefüggésben megkötött szerződésekben és egyéb kapcsolódó iratokban szereplő adatok megismerését, kiadását a külpolitika és a külgazdaság befolyástól mentes működése érdekében 10 tíz évig meg kell tagadni
A ország egyik történetének legdrágább, soha meg nem térülő, csak a kínaikat és Mészáros Lőrinc érdekeltségeit gazdagító, 750 milliárdos beruházás adatait titkosítják.
17. A kormány a Status Power Invest Kft. 100%-os üzletrészének az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által történő megszerzését az energiaellátás biztonsága érdekében közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősíti
Egy, Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő céget felvásárol az állam – a méltányos 3-4 milliárd forint helyett 17 milliárdért.



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top