Politika

Lehull a lepel – Orbán ezzel egyértelművé tette, hogy csak a fővárosiakat akarja büntetni!

Pestibulvar.hu

A kormány a járvány elleni védekezés második szakaszában, Pest megye és Budapest kivételével, mindenhol enyhített a korlátozásokon. Az intézkedéssel a fővárosi önkormányzat sem ért egyet, mivel nem tudni, milyen adatok alapján hozta meg ezt a döntését az Operatív Törzs.






 

Hétfőtől vidéken újraindult az élet, kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai, a szállodák, a strandok, a szabadtéri fürdők, a múzeumok és az állatkertek is, azonban a kormány szerda éjjel hozott egy újabb döntést is:

MÁTÓL “AZ AGRÁRÁGAZAT MUNKAERŐ-IGÉNYÉNEK BIZTOSÍTÁSA CÉLJÁBÓL” A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOKBÓL IS BELÉPHETNEK MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE AZ AGRÁRÁGAZATBAN DOLGOZÓK!

 

Tehát míg a budapestiek szigorú korlátozások mellett kénytelenek továbbra is otthonaikban maradni, és még a vendéglátóhelyek teraszait sem lehet kinyitni hasonló feltételek mellett, mint az ország más területén, addig a vidékiekre vonatkozó szabályok mellett, már a külföldi munkavállalókra vonatkozóakon is lazított a kormány.

A rendőrség oldalán közzétett adatok szerint, a magyar-ukrán határszakaszon Záhonynál lehet csoportosan átkelni, míg a magyar-román határszakaszon erre a célra a nagylaki határátkelő lett kijelölve.

EZZEL AZ INTÉZKEDÉSSEL PEDIG EGYRE NYILVÁNVALÓBB, HOGY CSAK PEST MEGYE ÉS A FŐVÁROS LAKÓIT SZERETNÉ A KORMÁNY BÜNTETNI,

mivel az említett két országban jelentősen nagyobb a fertőzöttek száma, mégis engedik, hogy hazánk területére lépjenek.

 

csütörtök reggeli adatok szerint Romániában 14 107 fertőzöttet diagnosztizáltak eddig, míg Ukrajnában 13 184-et.

 






Az atv.hu közlése szerint, a Hivatalos Értesítőben foglaltak kimondják, hogy a határátlépéshez az adott határátkelő rendészeti kirendeltségét az agrárágazatban dolgozók munkáltatójának a tervezett belépés előtt legalább 48 órával értesíteni kell, emailben.

 

Magyarország területére pedig csak az léphet be, akivel szemben nem merül fel a COVID-19 fertőzés gyanúja az elvégzett egészségügyi vizsgálat során, és rendelkezik érvényes munkaszerződéssel.

 

A munkavállalóknak Magyarországon kötelezően be kell tartaniuk a munkahelyi karanténra vonatkozó szabályokat, szálláshelyüket csak munkavégzés céljából, csoportosan hagyhatják el.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top