Külföld

Mutálódhatott a koronavírus, Európában már egy fertőzőbb törzs jelent meg

Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
Ez robbantotta ki a járványt a kontinensen és Amerikában – állítja egy friss kutatás.




Mutálódhatott az új koronavírus – az amerikai Los Alamos Nemzeti Laboratórium frissen közzétett kutatása szerint a Európában és az Egyesült Államokban fertőző vírus már nem pontosan ugyanaz, mint ami Kínában pusztított.

 

A mutáció sokkal könnyebben terjed, fertőzőbb és agresszívabb – írja a CNBC a kutatási eredményt szemlézve.

 

Az új törzs február elején kezdett el terjedni Európában, és ez jelent meg az Egyesült Államokban és Kanadában is – állítják a Los Alamos National Laboratory kutatói. Szerintük már ez a törzs vált dominánssá a világon.

 

A kutatók úgy vélik, hogy ha nyáron nem tűnik el a vírus, tovább mutálódhat, ennek pedig az a kockázata, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló vakcinák nem lesznek ellene olyan hatékonyak.

 






A két vírustörzs jelenlétét erősíti meg a Pekingi Egyetem március eleji kutatása is, amelyben a vizsgált koronavírus-minták 70 százaléka tartozott egy agresszívabb és halálosabb törzshöz, 30 százalékuk pedig egy gyengébbhez. Az előbbi volt jelen Vuhanban a járvány kitörésekor.

 

A CNBC cikke szerint eddig 14 mutációja ismert a koronavírusnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top