Politika

Bedőlt a magyar gazdaság az áprilisi adatok szerint

nyugatifeny.hu

Rég nem látott mértékű válság van.


Teljes mértékben nem tudunk visszatérni a régi kerékvágásba. Rég nem látott mértékű válsággal szembesültünk, amely nem egyformán érinti az ágazatokat. Az áprilisi adatok letaglózóak lesznek” – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

 

A helyzet nem rózsás: a Napi.hu cikke szerint nagy pofont kapott a hazai turizmus is.

 

Míg a kormány a belföldi turizmus élénkítésére igyekszik nagy hangsúlyt helyezni, sok balatoni önkormányzat kénytelen elhalasztani beruházásait a kormányzati elvonások és a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt. A büdzséken nagy lyukat vág

a gépjárműadó elvonása,

illetve a turizmus bezuhanása, a nyári rendezvényeket pedig el lehet felejteni.


 

A helyi vállalkozókat nem minden önkormányzat tudja segíteni, bár több település esetében maga az állam, persze az önkormányzatok kontójára, már beavatkozott.

 

A gépjárműadó elvonása mellett például a vendéglátóhelyeknek a közterületen elfoglalt teraszaikért nem kell területbérleti díjat fizetniük az önkormányzatnak. Ezzel azonban újra csak a helyi önkormányzatok bevételei csökkennek.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top