Politika

Kásler szedheti a cókmókját, de Orbán még alázza egy kicsit

Pestibulvar.hu

Megalázóbb módon még nem váltottak le minisztert, mint ahogy azt Orbán Viktor teszi Kásler Miklóssal. Az emberi erőforrások tárcavezetőjéről már évek óta tudják, hogy teljesen alkalmatlan a feladatára – gondoljunk csak zavaros mondataira a tízparancsolat gyógyító erejéről –, leváltani mégsem lehet, mert az Orbán kinevezési kudarcának beismerése lenne. Az oktatás vagy az egészségügy azonban elég fontos területek ahhoz, hogy ne engedjék szétverni, ezért a kormányfő ahhoz a trükkhöz folyamodik, hogy lassanként minden jogkört elvesz a minisztertől.

KÁSLER LASSAN MÁR CSAK ARRÓL DÖNTHET ÖNÁLLÓAN, HOGY MILYEN MENÜT RENDEL EBÉDRE.

 

Elvették tőle a felsőoktatás teljes irányítását, illetve három oktatási és tudományos alapítvány alapító jogköreit, ezek mind Palkovics László innovációs miniszter tárcájához kerültek. De a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság is kikerült Kásler fennhatósága alól Pintér Sándor tárcájához.

MOST PEDIG ÚGY TŰNIK, ORBÁN A BELÜGYMINISZTERT BÍZTA MEG AZ EGÉSZSÉGÜGY ÁTALAKÍTÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSÉVEL!

 

A Népszava információi szerint Pintér Sándor felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére. Emiatt a közelmúltban fogadta a Magyar Kórházszövetség, valamint a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintélyt is. A lap arra is emlékeztet, hogy már a kórházparancsnokok bevezetését is Pintér ötletére hajtották vére, márciustól pedig az intézmények készlet-, erőforrás- és információgazdálkodása is az Operatív Törzs vezetőjének közvetlen irányítása alá került.

Az egészségügy átalakítása az elmúlt hónapokban került napirendre, Gulyás Gergely egy kormányinfón például nyíltan elismerte, hogy a kórházi ágyak kiürítésére nem a járvány miatt volt szükség, hanem mert a Fidesz-kormány szerint át kell gondolni az egészségügyi ellátórendszer finanszírozását. A jelek pedig most arra utalnak:

AZ ÁTALAKÍTÁS JÓ ÜRÜGY LEHET ORBÁNNAK, HOGY VÉGRE KIRÚGHASSA KÁSLERT.

 


A minisztert a járvány idején végig dugdosták a nyilvánosság elől, ami nyílt beismerése annak, hogy még a Fideszben is alkalmatlannak tartják.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top