Politika

Röhögve reagáltak Orbánék, amikor számon akarták kérni rajtuk az áldozatok számát

Pestibulvar.hu

A hétfői parlamenti ülés azonnali kérdések órájában ma ismét kérdezhette Orbánt az ellenzék. Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a munkahelyvédelemről kérdezte. Harangozó szerint hiába jelentette be Orbán “az ország legnagyobb mentőcsomagját”, egy hónapig nem csináltak semmit. Aztán bár fizettek pár százmilliót néhány cégnek, leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy megszavazzák ennek a 600 milliónak a több ezerszeresét a Budapest-Belgrád vasútvonalra.


 

A képviselő azt is elmondta, hogy olyannyira nem védték meg az emberek fizetését, hogy a Covid-osztályon dolgozók kevesebbet keresnek, mint előtte, de a határon dolgozó katonáktól is elvették a pluszjuttatásokat.

“MIT ÜZEN EZEKNEK AZ EMBEREKNEK, NŐVÉREKNEK, KATONÁKNAK, MUNKANÉLKÜLIEKNEK, MINISZTERELNÖK ÚR?”

– kérdezte Harangozó.

Orbán viszontválaszában azt mondta, hogy mindenki, aki rászorul, nyugodt szívvel forduljon az államhoz, mert munkát fog kapni. Majd elsorolta, hogy Magyarországon 491 ember halt meg a járványban, miközben több európai államban is több tízezren.

 

Harangozó erre felhozta, hogy “ő nem véletlenül nem ment bele ezekbe a számokba”, de nem tudta befejezni, hogy miért nem,

MERT EKKOR ORBÁN “BÁTOR EMBEREI” HANGOSAN RÖHÖGVE, TAPSOLVA BELEFOJTOTTÁK A SZÓT.

 

Harangozó kivárta, amíg a fideszesek kimulatták magukat, majd azt mondta nekik, hogy “szégyelljék magukat”. Aztán elmondta, hogy a magyar arányok nem nevezhetők éppenséggel sikeresnek, mert a régióhoz képest magasnak számítanak, Szlovákiában pl. csak 28-an haltak meg. Hozzátette: nem közmunkát kéne ajánlgatnia Orbánnak, hanrm meg kellett volna védenie a munkahelyeket.


 

Orbán erre úgy válaszolt, neki nem esik nehezére gratulálni Szlovákiának, akik “talán” nálunk is jobban védekeztek. Majd elismételte, hogy 3 hónapig kapja mindenki az álláskeresési támogatást, aztán mindenkinek munkát fog adni az állam, ha esetleg nem talált addigra.

 

Itt a videó a kérdésről, a fideszesek röhögése 4:30 körül kezdődik:

Orbánt szembesíti Harangozó Tamás

Orbánt szembesíti Harangozó Tamás – azonnali kérdésElfogadhatatlan, hogy a frontvonalban szolgálók nemhogy többlet juttatást, emelt bért nem kaptak, de csökkent a kézhez kapott fizetésük. Ápolók és katonák is sokan számoltak be arról, hogy bár szolgálatukat tisztességgel ellátták, fizetésük mégis csökkent.Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a munkahelyvédelemről kérdezte a miniszterelnököt. Harangozó szerint hiába jelentette be Orbán “az ország legnagyobb mentőcsomagját”, egy hónapig nem csináltak semmit. Aztán bár fizettek pár százmilliót néhány cégnek, leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy megszavazzák ennek a 600 milliónak a több ezerszeresét a Budapest-Belgrád vasútvonalra.A képviselő azt is elmondta, hogy olyannyira nem védték meg az emberek fizetését, hogy a Covid-osztályon dolgozók kevesebbet keresnek, mint előtte, de a határon dolgozó katonáktól is elvették a pluszjuttatásokat."Mit üzen ezeknek az embereknek, nővéreknek, katonáknak, munkanélkülieknek, miniszterelnök úr?"– kérdezte Harangozó.

Közzétette: MSZP – 2020. május 25., hétfő

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top