Politika

Súlyos vádak, ebbe belebukhatnak: Újabb vizsgálat indul Orbánék ellen

balramagyar.hu

Emberek haltak bele a gyilkos ágykiürítésekbe és közel egymillió magyar került alapvetően ellátatlan helyzetbe.






 

Az egész ország látja az egészségügy tűrhetetlen állapotát, ezért vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP

– erről tartott online sajtótájékoztatót Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke és Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője kedden.

„Nem védtük meg azokat, akiket kellett volna, csak azokat, akik nem szorultak rá. (…) Rengetegen meghaltak”! – idézte a népjóléti bizottság által is ismert tudományos konferencián elhangzottakat Korózs Lajos.

 

Hangsúlyozta, az egészségügyben kialakult vállalhatatlan helyzetért közvetlenül a miniszterelnök és a botrányos intézkedéseiről és felelősséghárításairól elhíresült emberminiszter felelős, aki szerinte elveszítette az orvostársadalom és a magyar társadalom, de még a fideszesek bizalmát is.

„Természetesen, ha a miniszterelnök magához von minden döntést, akkor számára ideális partner Kásler Miklós, aki nem kérdőjelezi meg Orbán egyetlen döntését sem” – tette hozzá.

A szocialista politikus rámutatott, a kormányzat számára nem prioritás a magyar egészségügy, ahol kétfajta ellátás kerül kialakításra, egy a gazdagoknak, és egy a szegényeknek, ahol az évtizedeken keresztül járulékot fizetőknek is „löknek valamit”.






 

Hangsúlyozta, amikor Káslert az a vád éri, hogy feleslegesen üríttette ki az ágyakat, és ezért több ezer ember nem kapott ellátást, sőt, sokan meg is haltak, ő másra tolja a felelősséget, és eleve is csak „levelezik” rendeletek helyett, amely jogi kategóriát az állam nem ismer el. „De ha sose adott utasítást az ágykiürítésekre, tessék mondani, azokat a kórházigazgatókat miért rúgták ki, akik nem voltak hajlandóak az abnormális döntéseket végrehajtani?” – tette fel a kérdést Korózs Lajos.

 

Emlékeztetett, Kásler Miklós miniszterjelölti meghallgatásán azt ígérte, rend lesz az alapellátásban. „Rend lenne az alapellátásban?

Még az orvos-beteg találkozásokat is megtiltották! Rendben van a sürgősségi ellátás vagy tettek egyetlen egy lépést is a hatékonyabb háziorvosi rendszer kialakításáért?

 

Ma már közel egymillió embernek nincs háziorvosa Magyarországon” – sorolta a problémákat a Népjóléti bizottság elnöke és megismételte, „Káslernek igenis van felelőssége az alulfinanszírozásban, a gyalázatos helyzetű ellátásban és az orvosi beavatkozások elmaradásában is. „Ezek lennének az ő „történelmi” érdemei” – jegyezte meg.

Korózs arról is beszámolt, az Országgyűlés Népjóléti bizottságában a fideszesek minden vizsgálatot leszavaznak, „Nem engedik, hogy világosan lássunk a Bajcsy kórház vagy a lélegeztető gépek ügyében”! Bejelentette, az MSZP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy kiderülhessen „ki hazudik itt”.

 






Példaként említette a Bajcsy kórház igazgatóját, aki azt nyilatkozta, mindent megtettek a kórház kerítésén belül, de még kívül is: három orvost is küldtek a Pesti úti idősotthonba, akik egy hétig dolgoztak ott. „Egy nap alatt kiderült, hogy csak egy rezidenst és egy egyetemi hallgatót küldtek oda, és csak három napra. Nem tudom, hogy miért van szüksége vajon ma egy kórházigazgatónak, hogy ilyen nyilvánvalóan hazudjon” – zárta szavait az MSZP-s képviselő.

 

„A betegellátás felfüggesztése stratégiai hiba volt” – emlékeztetett Bangóné Borbély Ildikó. „A kormány iszonyatosat hibázott, amivel nagyon nagy szenvedést okoztak a magyar betegeknek és a magyar családoknak” – hangsúlyozta. „A kormány háborúzik, és ennek nagyon súlyos következményei vannak, de a legsúlyosabb következményeit a civil lakosság szenvedi el, és ez emberéletekben mérhető” – tette hozzá.

 

Bangóné idézte a Magyar Orvosi Kamarát is: „Nem csak az emberi test, hanem a gazdaság is sebezhető erős egészségügy nélkül! Az Orvosi Kamara elnöksége várja, hogy a döntéshozók, miniszterek, akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást, mindenhol vállalják fel döntéseik következményeit!

 

A nemzet érdeke, hogy egy tiszta, korrupció nélküli, a hibákat transzparensen feltáró, és azokból tanuló egészségügy legyen! Kásler nyilatkozatát, melyben az orvostársadalomra hárítja döntéseinek szakmai, etikai következményeit, a teljes magyar orvostársadalom nevében visszautasítjuk”! Megismételte, Káslernek le kell mondania, hiszen méltatlanná vált és megbukott a magyar társadalom szemében, sőt, most már a szakma is úgy ítéli meg, hogy megbukott.

 

Idézte Rétvári Bence, államtitkárt is, aki úgy nyilatkozott: „Minden olyan állítást visszautasítunk, hogy a kórházi ágyak előkészítésével kapcsolatos döntések betartása a betegek életét vagy egészségét veszélyeztette volna”. Bangóné rámutatott, a kormányzat tehát nem vállalja a döntéseiért a felelősséget, inkább hazudik.

 

„Mondják el ezt a mondatot annak a 33 éves édesanyának, aki azért halt meg május 1-én, mert nem látták el! Mondják el a gyerekeinek, hogy ez nem annak a következménye, hogy ma az egészségügy nem végzi el a dolgát” – jegyezte meg.






 

Csatlakozva Korózs Lajoshoz, a Népjóléti bizottság MSZP-s elnökéhez, Bangóné Borbély Ildikó követelte egy vizsgálóbizottság felállítását megállapítandó, hogy hányan szenvedtek Magyarországon súlyos egészségügyi károsodást, mert az elmúlt két hónapban nem kapták meg a megfelelő ellátást, illetve hányan haltak meg az ágykiürítések következtében. Végezetül hozzátette, „Nézzük meg, hogy a bátor kormányzati, fideszes képviselők partnerek lesznek-e a vizsgálóbizottság felállításában”!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top