Politika

Átverte a Fidesz az 500 ezres bérpótlékkal az egészségügyet!

Pestibulvar.hu

Becsapta a Fidesz az egészségügyi dolgozókat az 500 ezer forintos bérkiegészítéssel! Már korábban is sokan tartottak attól, hogy Orbánék azért nem fizetik ki azonnal, még a járvány idején a beígért egyszeri juttatást, mert nem akarják mindenkinek odaadni.  Most bebizonyosodott: a kormány valóban meglépte ezt az aljasságot! Most, amikor már lecsengőben van a járvány,





A FIDESZ UTÓLAG LEHÚZTA A KIFIZETÉSI LISTÁRÓL A GYÓGYSZERÉSZEKET!

 

Pedig Orbán Viktor május 25-én a Parlamentben még arról beszélt, hogy a korábban beígért 500 ezres bérpótlékot július elsejétől minden, a járványban fontos szerepet játszó egészségügyi alkalmazott részére átutalják. Akkor a miniszterelnök még úgy fogalmazott: a sikeres vírus elleni védekezést „nem lottón nyertük”,

EZÉRT MINDENKINEK EGYSÉGESEN JÁR A PÓTLÉK.

 

Június 7-én azonban Horváth Ildikó, az EMMI egészségügyi államtitkára szóban(!) arról tájékoztatta a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGyK) elnökét, Hankó Zoltánt, hogy a járvány idején rengeteget túlórázó és veszélyben dolgozó gyógyszerészek és patikai munkatársak kimaradnak a juttatásból. A kamara elnöke úgy fogalmazott: „az EMMI által készített előterjesztésben a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek még szerepeltek, azonban a végső döntés meghozatala során a juttatást kapók listájáról lehúzásra kerültek.

AZ INDOKLÁST AZ ÁLLAMTITKÁR ASSZONY NEM ISMERI.”

 

Miután a gyógyszerészeknek senki sem ad magyarázatot a gyalázatos átverésre, Hankó Zoltán csak annyit tudott üzenni kollégáinak: „A döntésért – a döntéshozók helyett – az elnézésüket kérem.”

 

Az aljas módon meghozott döntést a Magyar Orvosi Kamara (MOK) sem hagyta szó nélkül. Facebook bejegyzésükben  arra figyelmeztetnek: a korlátozások ideje alatt még az összes egészségügyi dolgozó egyenlő volt, mindenkire ugyanaz vonatkozott.

„MOST, AMIKOR A KIESETT BEVÉTELEK PÓTLÁSÁRÓL VAN SZÓ, ISMÉT NEM TEKINTIK EGYENLŐNEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT.”

 

A MOK nyíltan el is ítéli Kásler Miklós emberi erőforrás-minisztert a juttatások ügyében, mivel azt írják: „A Magyar Orvosi Kamara álláspontja, hogy csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek. Ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára.”






 

Időközben kiderült, hogy

AZ IDŐSOTTHONOK MUNKATÁRSAI ÉS A HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN DOLGOZÓK SEM KAPJÁK MEG AZ 500 EZER FORINTOS JUTTATÁST!

 

Erről Migács Tibor, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke beszélt az Indexnek. Rajtuk kívül nem kapnak bérkiegészítést azok a gyógytornászok sem, akik a lélegeztető gépről levett betegek mozgásterápiáját, illetve légzési fizioterápiáját végezték. Erről a hvg.hu értesült.

 

Jól látható tehát, hogy a Fidesz szándékosan halogatta az 500 ezer forintos bérpótlék kifizetését. Ez erős figyelmeztetés lehet minden nyugdíjas vagy munkavállaló számára, mennyire lehet Orbánéknak hinni akkor, amikor bármilyen jövőbeni juttatást ígérnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top