Politika

Kiderült az igazság – A kormány végig ezt az aljas tervet próbálta véghezvinni!

Pestibulvar.hu

Péntek este nyújtották be a 2024-ig tartó költségvetési tervezetet, ami Karácsony Gergely szerint leleplezte a kormányt. Mint közösségi oldalán írja






 

Csúnya lebukás ez. A kormány megcáfolta saját magát. Eddig ugyanis a válsággal, meg a szolidaritásról szóló szólamokkal magyarázták, miért sarcolják minden eddiginél jobban Budapestet és az önkormányzatokat.

 

A péntek este benyújtott dokumentum, a 2024-ig tartó költségvetési kitekintés azonban leleplezi ezt a hazugságot.

A KORMÁNY UGYANIS A KIVÉREZTETÉST NEM CSAK A JÖVŐ ÉVRE, HANEM 2024-IG TERVEZI.”

 

Bejegyzésében a főpolgármester kifejti, hogy a “helyi önkormányzatok megsarcolásából az idei 43 milliárd forintos összeg helyett a következő négy évben 160 milliárd forint szerepel a kormányzati előterjesztésben. Budapest esetében az eddigi 10 milliárd helyett közel 40 milliárdos sarcot jelent. Évente! A gépjárműadóból pedig az idei 51 milliárd helyett jövőre már 87 milliárdot, 2024-re pedig már 95 milliárdot akar zsebre tenni a kormány, miközben a feladatokat és a kiadásokat az önkormányzatoknál hagyja.

SZÓ SINCS TEHÁT VÁLSÁGKEZELÉSRŐL, MEG SZOLIDARITÁSRÓL. A VÁLSÁGKEZELÉS UGYANIS NEM LEHET SIKERES AZ ÖNKORMÁNYZATOK KIVÉREZTETÉSÉVEL.

 

Azért támogatja a világ majd összes kormánya a magyaron kívül az önkormányzatokat, mert ők tudják: a legpontosabban, a legokosabban az önkormányzatok tudnak segíteni a válság miatt bajba jutott embereken és vállalkozásokon.” – fogalmazott Karácsony, majd hozzáteszi, hogy






 

Budapest és az önkormányzatok kivéreztetésének milliók látják kárát országszerte, ez a legostobább, legkárosabb, leginkább szűklátókörű megszorító politika válság idején. Ennek a sarcpolitikának semmi köze a válságkezeléshez, semmi köze a szolidaritáshoz.

ARRÓL VAN SZÓ, HOGY A MAGYAR KORMÁNY EGYSZERŰEN NEM KÉPES ELVISELNI, HOGY TŐLE FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDNEK.

 

Megküzdeni most már nem csak Budapest, és a többi önkormányzat működőképességéért, hanem magáért az önkormányzatiságért muszáj.” – zárta sorait a főpolgármester.

 

Csúnya lebukás ez. A kormány megcáfolta saját magát. Eddig ugyanis a válsággal, meg a szolidaritásról szóló szólamokkal…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. június 7., vasárnap

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top