Politika

Feladták a leckét Orbánnak: kidolgozott módosító csomag érkezett a költségvetéshez

Pestibulvar.hu

A kormány benyújtotta a 2021. évi költségvetést, amely ugyan gazdaságmentő költségvetésnek neveznek, de leginkább mégis az önkormányzatok megsarcolása a legjellemzőbb tétele a tervezetnek.






 

Tulajdonképpen semmi mást nem tesz a kormányzat, mint különféle eddig is meglévő összegeket átpakol egyik fejezetből a másikba, gazdaságvédelemnek elnevezve, miközben ugyanarra fogja költeni a teljes tételt, mint az eredetileg tervezve lett. Mindeközben 300 milliárd forintot elvon az önkormányzatoktól, amelyek egy része már az idei évet sem fogja tudni megoldani működési célú hitelfelvétel nélkül. Az egész költségvetés azt sugározza, hogy

A KORMÁNY CSAK SZAVAKBAN AKAR TUDOMÁST VENNI A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY GAZDASÁGI HATÁSAIRÓL

és arról, hogy ez emberek millióit érinti negatívan Magyarországon. Az MSZP erre válaszul kidolgozta azt a 17 oldalas javaslatcsomagot, mely lehetne az ország újjáépítésének a tervezete. Szociáldemokrata párttól nem meglepő módon,

AZ MSZP JAVASLATCSOMAGJÁNAK A KÖZÉPPONTJÁBAN A CSALÁDOK ÉS AZ EMBEREK ÁLLNAK, AZ Ő MEGSEGÍTÉSÜK A VÁLSÁG ÁTVÉSZELÉSÉBEN.

 

Csakhogy néhány példát említsünk, dupla családipótlék és GYES, a 10 éve változatlan mérték helyett, minimum 100 ezer forintos álláskeresési támogatás 9 hónapon keresztül, minimálnyugdíj 80 ezer forintra emelése, 100 ezer forint alatti nyugdíjak felzárkóztatása, önálló egészségügyi minisztérium felállítása, propaganda kiadások csökkentése.






 

A teljes programot itt tudják lapozgatós formában elolvasni, illetve le is tölthető PDF formátumban. A jobb alsó sarokban lévő négyzetre kattintva teljes képernyőn lehet elolvasni az anyagot. Higgyék el, megéri átlapozni!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top