Politika

Szenzációs ellenzéki ötlet! Mészáros Lőrinc szállodáit megszállhatják a kispénzű családok!

Pestibulvar.hu

Szinte lapátolja a pénzt a Fidesz a turizmusba, ami érthető is, hisz ez az ágazat esett vissza a legjobban a járvány okozta válság miatt. Egy baj van csak: az, hogy az eddig szétosztott 84 milliárd forint támogatást kizárólag fideszes vállalkozóknak és kormányközeli szálláshelyeknek adták. Ez persze várható is volt, miután Orbán strómanja és veje szinte az egész Balaton partot felvásárolták.





AHOL EDDIG OLCSÓ SZABADSTRANDOK ÉS KEMPINGEK VOLTAK, OTT MOST LUXUSAPARTMANOKAT ÉPÍTENEK

és drága hoteleket újítanak fel. Mészáros Lőrinc és Tiborcz István a Balaton partjának jelentős részén birtokol szállodákat, üdülőket és kikötőket, a tó Keszthely parti szakasza például szinte teljesen az övék. Emiatt az átlagemberek szinte már nem is álmodhatnak balatoni nyaralásról, mivel az állami pénzből fejlesztett hotelekbe és apartmanokba leginkább a tehetős vendégeket várják. Ráadásul a fideszes állam is bőkezűen fizet: a következő egy-két évben 90 milliárd, a következő tíz évben pedig 600 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztanak szét idegenforgalmi fejlesztésekre.

EGY ELLENZÉKI JAVASLAT AZONBAN NAGYON BEFŰTHET A TURIZMUSBÓL GAZDAGODÓ FIDESZES MILLIÁRDOSOKNAK!

 

Az MSZP ugyanis egy olyan javaslattal állt elő, ami abszolút logikus: ha ilyen sok pénzt fordítanak a közös kasszából a turizmusra, akkor úgy helyes, hogy ennek hasznából a magyar családoknak is jusson! Molnár Zsolt pártigazgató és budapesti elnök, valamint Tóth Bertalan, az MSZP elnöke ezért egy olyan törvényjavaslatot nyújtottak be, mely szerint a támogatott helyeken

A VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSOK FELÉNEK ÖSSZEGÉIG KÖTELEZŐEN A MAGYAR CSALÁDOK NYARALHASSANAK!

 

„Az ország mindenkié, nem lehet kisajátítani csak egy szűk kör számára” – jelentette ki Molnár Zsolt, hozzátéve: kezdeményezésük azt a célt szolgálja, hogy ne csak a kiváltságosok jussanak el a Balatonhoz, vagy a Tisza-tóhoz, hanem mindenki.






 

Az MSZP azt is is javasolja, hogy jöjjön létre egy nemzeti üdültetési alap, mely a mindenkori családtámogatásért felelős miniszter irányítása alatt nyilvánosan megpályáztatja ezeket a vendégéjszakákat. Javaslatuk szerint ezekre a szálláshelyekre 10 százalékos önrésszel lehetne pályázni. Vagyis

A CSALÁDOK A NYARALÁS EREDETI ÖSSZEGÉNEK CSAK A TIZEDÉT FIZETNÉK!

 

Az ellenzéki párt elképzelése szerint a következő 10-15 évre elosztva a szálláshelyeknek időarányosan, minden hónapra lebontva kell a vendégéjszakákat felajánlani a nemzeti üdültetési alap számára. A javaslat arra is kitér, hogy

AZ ELSŐ EGY-KÉT ÉVBEN A NYARALÁSI LEHETŐSÉGEK TERÉN ELŐNYT ÉLVEZNÉNEK A KÜLÖNÖSEN RÁSZORULÓK:

a nagycsaládosok, a fogyatékkal élő gyermekeket nevelők, az egy kereső családban élők és azok a családok, ahol a családfenntartók részt vettek a járvány elleni küzdelemben. „Bízom benne, hogy a magyar Országgyűlés a nyilvánvaló fideszes többség ellenére tárgysorozatba veszi és érdemi döntés fog születni ezzel kapcsolatosan, hiszen ne feledjük: ahogy a közpénz mindenkié, úgy ezek a szálláshelyek, ezek a szállodák és ezek a természeti értékek is közös kincseink” – jelentette ki Molnár Zsolt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top