Politika

Tudják, mit küld Orbán a nyugdíjasoknak az Államkincstárral? Segítünk: nem pénzt!

Kép: Facebook - Orbán Viktor

Kormányzati propagandával telenyomott bulvárújságot küld mintegy kétmillió nyugdíjasnak a Magyar Államkincstár. A színes kiadványra a hvg.hu egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét: a postaládába bedobott JóKor című újságról először azt hitte, valamilyen szabadidő magazin, de aztán hamar kiderült, hogy Trokán Péter, Szandi, Farkas Bertalan, Győrfi Pál, Reviczky Gábor és Kásás Tamás mellett





AZ ÚJSÁG FŐ MONDANIVALÓJA A FIDESZES PROPAGANDA.

 

A rejtvényt és receptötletet ígérő lapban ugyanis Orbán Viktor féloldalas köszöntője olvasható, alatta pedig szintén fél oldalon egy kormányzati hirdetés van „Magyarország kormánya megbecsüli az időseket” címmel. Az újság többi részében a Novák Katalin családügyi államtitkár is megosztja gondolatait a családbarát szemléletről, majd  egy féloldalas visszaküldendő szelvényen

A MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA KÉRI A NYUGDÍJASOK ADATAIT A KÉSŐBBI KAPCSOLATTARTÁSHOZ.

 

A legfurcsább azonban az utolsó előtti oldalon az, hogy a kiadvány felelős kiadója nem a kormány vagy a propagandaminisztérium, hanem a Magyar Államkincstár elnöke, Mészáros József.

A 16 oldalas újságot az MTI szerint mostantól negyedévente, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében küldik ki a nyugdíjasoknak.

 






A hvg. hu arról is ír, hogy egy adatvédelmi jogszabályokban jártas jogász olvasójuk jelezte:

A PROPAGANDALAP MIATT BEJELENTÉST TETT AZ ADATVÉDELMI HATÓSÁGNÁL, MERT AZ ÁLLAMKINCSTÁR SZERINTE JOGOSULATLANUL KEZELI AZ ADATOKAT.

 

Érvelése szerint hiába hivatkozik a szervezet a társadalombiztosítási törvényre az adatkezelésről szóló tájékoztatóban, az csak arra jogosítaná fel, hogy magukkal a juttatásokkal kapcsolatban tájékoztasson, az adatok propagandacélú felhasználása viszont törvénysértő.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top