Belföld

Kötelező lesz feltüntetni a zöldségek és gyümölcsök származási helyét, így tudni fogjuk, honnan jött

168ora.hu

Július 15-étől a nem előrecsomagolt gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni a boltokban, milyen országból származnak – derül ki Nagy István agrárminiszter rendeletéből, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben olvasható.






 

Az új szabályozás megfelel az Európai Bizottság egy 2011-ben kelt rendeletének. Ennek értelmében a származási országra vonatkozó szöveges információt fizikai vagy elektronikus hordozón jól látható módon, termékenként egymástól elkülöníthetően kell feltüntetni.

Ha a származási ország Magyarország, akkor ezt egy legalább 3×5 centiméteres magyar zászlóval is jelezni kell majd, kivéve a termelői piacokon.

Fotó: Pixabay

A friss rendelet értelmében nem csak a zöldség-gyümölcs termékcsoportnál lesz változás, hanem a húsoknál is: a nem előre csomagolt sertéshúsnál már 2019 óta kötelező eredetmegjelölést kiterjeszteti a baromfira, a kecskére és a birkára is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top