Politika

Hajmeresztő, hogy mit akar Karácsony háta mögött Budapestre kényszeríteni a Fidesz

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Népszava számolt be arról a titkos kormányzati tervről, amit a főváros engedélye és mindenféle egyeztetés nélkül akarnának Budapestre kényszeríteni. A terv célhelyszíne a főváros egyik legértékesebb területe, a túlnyomó részben állami és önkormányzati tulajdonban lévő Hajógyári-sziget lenne. A kormány egy olyan védműrendszer megépítését tervezi a helyszínen, ami a terveik szerint ugyan az egész területet megóvná az áradásoktól,





VISZONT ANNYI FÁT KELLENE KÖZBEN KIIRTANI MIATTA, AMI EGÉSZEN PÉLDÁTLAN LENNE A FŐVÁROS MODERNKORI TÖRTÉNETÉBEN.

 

A becslések szerint legrosszabb esetben akár az is előfordulhatna, hogy

950-1000 DARAB 30 CENTIMÉTERTŐL NAGYOBB ÁTMÉRŐJŰ FÁT IS KI KELLENE VÁGNI.

 

Karácsony Facebook-oldalán reagált a hírre. Azt írta, úgy tűnik, a Városliget, a Római-part és ferencvárosi kiserdő után újabb fővárosi zöldterületet kell megvédeniük az átgondolatlan pusztítástól. A Hajógyári-szigeten a közpark fővárosi tulajdon, van tulajdona a III. kerületi önkormányzatnak, az államnak és magánszemélyeknek is. Bármilyen beruházás csakis az érintettek bevonásával történhet, írta Karácsony, a főváros a zöldfelület megóvását tartja szem előtt.

“A HAJÓGYÁRI SZIGETEN SEMMIFÉLE BERUHÁZÁS NEM JÁRHAT A ZÖLDFELÜLET INDOKOLATLAN PUSZTÍTÁSÁVAL. ÉS PONT”

– szögezte le a főpolgármester.

 





A Városliget, a Római-part és ferencvárosi kiserdő után újabb fővárosi zöldterületet kell megvédenünk az átgondolatlan…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. június 30., kedd

 

A DK is megszólalt az ügyben. Ők azt írták közleményükben: a beruházásra szánt közpénzmilliárdokat akár a Lánchíd felújítására is fordíthatnák, ami a tömeges fapusztítással ellentétben legalább egy értelmes cél lenne. Hozzátették:

“MI, EURÓPAI MAGYAROK NEM HAGYJUK SZÓ NÉLKÜL, HOGY AZ EGYEDÜLÁLLÓ TERMÉSZETI ADOTTSÁGGAL ÉS RÉGÉSZETI ÖRÖKSÉGGEL BÍRÓ TERÜLETET A KORMÁNY HÓBORTJA MIATT TÖNKRETEGYÉK ÉS NEMZETGAZDASÁGI ÉRDEKEKRE HIVATKOZVA ELPUSZTÍTSÁK”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top