Politika

Fidesz: a kisemberek szokjanak le a Balatonról! Mészáros strandján még az árnyék is 30 ezer forint egy családnak!!

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor Kép: twitter @reinharduhrig

Aki kíváncsi, milyen lesz a Balaton pár év múlva, nézze meg a tihanyi strandot, amit Mészáros Lőrinc vett meg! Az egykori Center Strand, vagy más néven Átrium strand két évvel ezelőtt még egy kicsi, elegáns és nagyon rendezett, fizetős hely volt Tihanyban. Általában nem volt nagy tömeg, kényelmesen lehetett napozni, pihenni, vagy a gyerekekkel játszani.






 

A kicsiknek volt homokos játszótér, de lehetett bérelni vízibiciklit és kajakot is. A belépő felnőtteknek 750, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 450 forint volt. Aztán

A STRANDOT MEGVETTE MÉSZÁROS LŐRINC ÉS MINDEN MEGVÁLTOZOTT.

 

Két éve még ilyen volt a tihanyi strand (Fotó: Internet)

A Plage 18 névre átkeresztelt strandon a belépő 5000 forintra drágult, vagyis most több, mint 6-szorosa a korábbinak! Diákkedvezmény nincs, vagyis három éves kor fölött minden belépőnek ennyit kell fizetnie. Ezért az árért ugyan jár egy napozóágy és egy törölköző, de árnyékot nyújtó napernyőből, illetve asztalból csak két ágyanként adnak egyet.

SAJÁT NAPERNYŐT VAGY NAPOZÓSÁTRAT TILOS BEVINNI, A TÁSKÁKAT ÁTVIZSGÁLJÁK, AZ ÉTELT ÉS ITALT ELVESZIK!

 

A strand amúgy nem gyerekbarát, mivel a játszóteret lebontották, a füvön labdázni pedig tilos. Ráadásul még az árnyékot is meg kell fizetni, mivel Mészárosék a dús lombú fákat kivágták. Aki nem akar megsülni a napon, úgynevezett gazebót bérelhet, ami egy függönnyel elkerített több személyes fedett strandbox 25-30 ezer forintért. Vagyis

MÉSZÁROS LŐRINC STRANDJÁN CSAK AZ ÁRNYÉK 25-30 EZER FORINTBA KERÜL EGY CSALÁDNAK!

 

Az, hogy a törölközők darabjáért 2500 forint kauciót kérnek, vagy hogy az étteremben egy gyümölcsös zabkása(!) 2300 forint, már tényleg csak a hab a tortán.






 

Ide nem az átlagembereket várják (Fotó: Plage 18)

Minderre persze könnyű azt mondani, hogy nem kell odamenni, lehet máshol is fürdeni a Balatonban. Igen ám, de ami Tihanyban történik, az nemsokára az egész Balatont fenyegeti. Jól látszik ugyanis: a Fidesz mindent bevet, hogy a hétköznapi embereket leszoktassa a Balatonról. Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke a Somogy megyei újságban ki is mondta: „A világon mindenhol vannak olyan kiemelt üdülőhelyek, amelyet kevésbé tehetős vendégek nem engedhetnek meg maguknak, ahol a tehetősebbek nyaralnak.” Majd azt is hozzátette:

„TERMÉSZETES, HOGY EZEKRŐL A HELYEKRŐL KISZORULNAK AZ ALACSONY KERESETŰ TURISTÁK,

hiszen ők majd találnak maguknak olyan helyet, amit majd ki tudnak fizetni, a Balaton ezen szakaszai pedig majd csak a luxusturistáknak lesznek fenntartva…”

 

Ne legyenek kétségeink, a jövő ez lesz, mivel a Balaton körül átlagosan 5 kilométerenként van valamilyen érdekeltsége Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak vagy Garancsi Istvánnak… Mi pedig csak egyet tehetünk: kimondjuk, hogy ez gyalázatos és mindezt úgy tesszük, hogy minél többen meghallják!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top