Politika

Továbbra sem tünteti fel családügyi honlapján a szivárványcsaládokat képviselő szervezetet az EMMI

Rétvári Bence, az Emberi Errőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. - Forrás: MTI

Hiába van jogerős bírósági ítélet róla, hogy kéne. A minisztérium azt állítja, az ügy még folyamatban van.





Jogerős bírósági döntés mondta ki: hátrányosan megkülönböztette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Szivárványcsaládokért Alapítványt, mert láthatósága, megismerhetősége, társadalmi elismertsége csökkent azzal, hogy más szervezetekkel ellentétben nem kerülhetett fel a minisztérium által létrehozott családügyi honlapra.

 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság mindezt már 2017-ben megállapította, az EMMI azonban megtámadta a döntését. A Fővárosi Törvényszék a minisztériumnak adott igazat, de az LMBTQ-közösség jogérvényesítésével foglalkozó Háttér Társaság a Kúria felülvizsgálatát kérte. Ők újabb törvényszéki eljárást kezdeményeztek, amelynek eredménye végül a jogsértés megállapítása lett. A Fővárosi Törvényszék pedig az EMMI-t és a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.-t kötelezte a jogsértő állapot megszüntetésére.






 

Ezzel kapcsolatban válaszolt most Rétvári Bence államtitkár Sebián-Petrovszki László DK-s képviselő parlamenti írásbeli kérdésére: “Mikor szándékoznak a bíróság döntését végrehajtani és a Szivárványcsaládokért Alapítványt a családszervezetek honlapon szereplő listájára fölvenni?

 

Rétvári válasza: “A kérdésben hivatkozott bírósági ügy még nem zárult le véglegesen. A jogi eljárásban képviselt álláspontunk változatlan.” (444.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top