Politika

Repülőutak adópénzből – Kiderült mennyit költött eddig Szijjártó

Szijjártó Péter kép // Daily express

Igen mozgalmasra sikeredett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utóbbi fél éve, rendszeresen jelentkezett be Facebook-oldalán külföldi útjairól. Ehhez a külügyminiszter sokszor azt a honvédségi jetet vette igénybe, melyről többször is állították, hogy nem kormánygép.


 

444.hu közlése szerint a Hírklikk közérdekű adatigényléssel fordult a külügyminisztériumhoz, hogy megtudják,

MENNYIBE KERÜLTEK AZ ADÓFIZETŐKNEK SZIJJÁRTÓ UTAZÁSAI.

 

Azt nem árulták el, hogy a honvédség gépeit hány alkalommal vette igénybe a külügyminiszter útjai során, válaszukban csak annyit írtak, hogy “Miniszter Úr útjainak megvalósításához a Minisztérium részben repülőjegyeket vásárolt szerződött partnerén keresztül, részben a honvédségi gépeket vette igénybe. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján

AZ UTAK ÁTLAGÁRA 3 MILLIÓ 86 EZER 921 FORINT VOLT.”

 


A minisztérium még egy excel táblát is elküldött a lapnak, melyből kiderült, hogy Szijjártó 50 alkalommal repült az idei év első felében, tehát az átlagárból visszaszámolva, eddig már 154 millió forintra rúg az útiköltsége.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top