Politika

Itt a bizonyíték: így lopják ki a szemünk a TAO programban

MTI Fotó: Illyés Tibor

Van két állításunk. Az első, hogy a TAO rendszeren keresztül milliárdokat elnyelő foci teljesítménye nincs összhangban a ráfordított összeggel. Ezen nincs sok mindent bizonygatni, az eredmény(telenség)ek magukárt beszélnek. A másik állításunk, hogy ma az államhoz valamilyen formában köthető beruházások kétszer, háromszor annyiba kerülnek, mint a piaci értékük.






 

Ennek a bizonyítása kicsit nehezebb, de aki követi, hogy hasonló beruházások mennyibe kerülnek a hanyatló nyugaton, annak rögtön feltűnik a különbség. Az is tény, hogy egy-egy állami beruházásnál kiszámolják a költségeket, majd a végére mégis kétszer annyiba kerül az építkezés, mint kalkulálták. Feltételezem, az első kalkulációt sem a minisztériumi osztályvezető óvodás korú gyermeke számolta ki.

 

A botrányosan befuccsolt szigetszentmiklósi stadionprojekt kapcsán azonban maga

AZ ÁLLAM AZ, AKI BEBIZONYÍTOTTA, HOGY ITT BIZONY NAGYMÉRTÉKŰ LOPÁS TÖRTÉNT!

 

A 3,5 milliárd forint összköltségvetésű stadionprojektet TAO-s pénzekből kívánta megvalósítani Szigetszentmiklós városi sportegyesülete. Nem jutottak sokáig, csőd lett a vége, elakadtak a TAO-támogatások, visszaléptek TAO-adományozók, gyűltek a kifizetetlen számlák, nem érkezett meg a várva-várt állami segítségnyújtás sem. Így is elköltöttek kiszórtak az ablakon 1,5 milliárd forintot.

 

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. most nyilvános pályázat keretében értékesítené a felszámolás alatt álló egyesület tulajdonában lévő sportinfrastruktúrát. Ez nem más, mint a 1,5 milliárdért felépült regionális utánpótlás-nevelési centrum a hozzá tartozó 150 férőhelyes parkolóval, a Sport utcai létesítmény a térburkolatos, 30 férőhelyes parkolóval, valamint 2 műfüves és 2 füves pálya.

MINDENNEK AZ ÁLTALUK BECSÜLT ÉRTÉKE 420 MILLIÓ FORINT!

 






Ez a minimál ár, amit a szokásos értékbecsléssel állapítottak meg. Ez bizony akárhonnan is nézzük, harmada annak, amit hivatalosan rákoltöttek a komplexumra! Ne legyünk meglepve, hogy hirtelen önmagát buktatta le a Fidesz rendszere.

 

Minden rendszer így fog működni, ahol számolatlanul folyik a pénz, ahol nem a tudás, hanem a haveri kapcsolat számít, ahol az állam biztosítja a hátteret a mutyihoz. Ebben az egyetlen esetben durván egy milliárd forintot loptak ki a közös kasszából, és az összeg csak nőni fog, mert vagy az enyészeté lesz az egész, amit felépítettek, vagy befejezi valaki más, és majd üzemelteti drága pénzen ott, ahol focistát sem láttak már évek óta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top