Politika

Bayer Zsolt: Nincs olyan, hogy független sajtó

168ora.hu

Bayer Zsolt az Azonnalinak adott interjúban bevallotta, hogy annó Simicska miatt hagyta ott a Fidesznél a sajtófőnöki meg a szóvivői munkát.

Lajosék az én szememben ilyen igazi, ótvar büdös bunkók voltak – mondta.

 

Ez természetesen Orbán Viktorra nem vonatkozik, sőt! Benne még külön becsülte is ezt az első generációs értelmiséget.

 

Viktorban a hihetetlen szorgalmat, a kitartást, az alázatot tiszteltem. Viktor úgy tanult meg angolul, hogy leült, és megtanult napi száz szót. Olyan dolgokra volt képes, amire én nem, bennem ilyenfajta szorgalom sosem volt. A Lajos sem volt hülyegyerek, csak a Lajos egy bunkó volt – monta.

A kilencvenes évek sajtóviszonyaival kapcsolatban elmondta, “volt a komcsiknak egy jó, erős, frankó sajtója, és azon kívül nem volt semmi.”

 


Nincs olyan, hogy független sajtó. A rendszerváltást követően a közszolgálatban dolgozó prominensebb személyek összecsomagoltak. Arra gondoltak, hogy jön a rendszerváltás, és várták, hogy ők most ki lesznek rúgva. Vártak egy hónapot, fél évet, újra kicsomagolták a személyes dolgaikat az irodákban, és senki nem lett kirúgva. Maradtak, folytatták.

 

Elismerte, hogy a Népszabadság megszűnésére annyira nem lát rá, de szerinte

az Indexben semmiféle kormányzati szándék nincs, és ha valakinek rosszul jött, az pont a kormány.

 

Az Azonnali kérdésére elmondta, nem írna az új Indexbe, mert nem szeretne ártani nekik.

 

Most árgus szemekkel fogják figyelni, hogy hol vannak azok a kormánypártiak, akik elkezdenek oda írni – mondta.

 

A hosszú intejúban közölte azt is,, hogy törvénytelenségre volt kényszerítve ő és családja”, amikor a budai Várban megszereztek két önkormányzati lakást, mert másképp nem tudták volna nyélbe ütni az üzletet.

Szerintem a világ legnagyobb baromsága, hogy ez így van. Egyrészt kvázi mindenki bele van kényszerítve, hogy úgymond törvénytelenséget kövessen el.

– fogalmazott.


 

Figyelemre méltó, hogy a kormánypárti újságíró azzal védekezett, hogy amikor a lakáscseréket lebonyolították, akkor nem ismerte a törvényt. Azt mondta:

Amikor én ezt az egészet 2017-18-ban lezongoráztam és kifizettem a pénzt, majd felújítottam ugyanannyiért a lakásokat, nekem fogalmam sem volt. Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint?

 

Mindezek mellett Bayer azt is kifejtette, hogy szerinte „aljas, ocsmány, gusztustalan támadás” volt ellene, hogy a baloldali sajtó akkoriban beszámolt arról, hogyan szerezte meg családja a lakásokat.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top