Politika

Elkezdtek tömegesen tesztelni egy budapesti iskolában, 30 fertőzöttet találtak

nyugatifeny.hu

21 diák és 9 tanár lett pozitív.


21 gyerek és 9 tanár koronavírus-tesztje lett pozitív a fővárosi Lauder Javne Iskolában

 

 közölte a 24.hu megkeresésére Horányi Gábor igazgató, aki részletesen beszámolt az intézmény által alkalmazott protokollról is.

 

Az iskola a szülőkkel együttműködésben létrehozta a Vissza az Iskolába alapot, ennek köszönhetően adományokból, közösségi finanszírozásban végeznek PCR-teszteket a gyerekeken és a pedagógusokon.

 


A tanév kezdete előtt elvitték a gyerekeket kirándulni, majd meghatároztak veszélyeztetettségi szinteket, ami alapján jelentkezni lehetett a szűrésre.

 

82 embert teszteltek kezdésnek, közülük négynél azonosították a fertőzést.

 

A tesztelések azóta is folyamatosak, összesen körülbelül 200 mintavételnél járnak.

Eddig

21 diáknál és 9 tanárnál

diagnosztizálták a vírust, illetve hárman vannak az adatbázisban, akik már átestek a betegségen.

 

A gyerekek esetében a tünetek minimálisak, jelentősen nem különböznek egy nátha tüneteitől, a tanárok esetében viszont más a helyzet.

 

Bár szerencsére nem szorulnak kórházi ellátásra, életkorukkal arányosan egyre rosszabbul érzik magukat

– magyarázta Horányi Gábor.

 

Az igazgató arról is tájékoztatott, előbb egy nyolcadikos osztály tagjainál mutatták ki a fertőzést, majd a tesztelésekből kiderült, hogy a gyerekek kétharmada és az osztályfőnök is fertőzött lett, de addigra már önkéntes karanténba vonultak.

 

Szombaton jár le a két hét, ezért csütörtökön ismételten mintát vesznek tőlük, ha az negatív eredményt hoz, hétfőn visszatérhetnek a tantermekbe.


 

Egy másik esettel kapcsolatban arról beszélt, hogy egy tanár és az első osztályos lánya is fertőzött lett, ezért az osztályt hazaküldték, de mivel mindenkinek negatív lett a tesztje, folytatódhatott a tantermi oktatás.

 

Horányi Gábor beszélt a „bulizós nagyok” csoportjáról is, ahová a 17-18-19 évesek tartoznak. Köztük is voltak fertőzöttek, de az osztálytársaik nem kapták el a betegséget, így azt feltételezik, hogy a kontaktok már korábban áteshettek rajta.

(via 24.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top