Politika

Kifolyt az állam kezéből a pénz – Brutálisa megnőtt az államháztartási hiány!

Fotó: Ronald Zak/PA

Szinte már meg sem lepődünk azon, hogy ismét nőtt az államháztartási hiány, azonban most komoly összegről van szó!

 






A költségvetést igencsak megterhelte a járványügyi védekezés és a gazdaságvédelmi intézkedések, azonban nem lehet a tejes hiányt erre fogni. Augusztus végére az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszerének hiánya elérte a

2261 MILLIÁRD FORINTOT!

 

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó egészségügyi eszközbeszerzésekre fordított összeg, az év első nyolc hónapjában meghaladta az 553 milliárd forintot, a kormány által beiktatott versenyképesség-növelő támogatások összege pedig 150,6 milliárd forintba kerültek.

 






Most pedig úgy látszik, hiába nőttek 6 százalékkal (804,9 milliárd forinttal) augusztusig a központi alrendszer bevételei az előző év azonos időszakához képest, ami így összesen 14262 milliárd forintot tettek ki, a kiadások így is 18,3 százalékkal emelkedtek, azaz 2555 milliárd forinttal kellett többet költenie a kormánynak – közölte az atv.hu.

Tény, hogy a járványra nem lehetett felkészülni, és hatalmas összegeket emésztett fel a védekezés, de nyilván lehetett volna okosabban is gazdálkodni a pénzzel, mérsékelni a kiadásokat, például elég lett volna feleennyi lélegeztetőgép, vagy vásárolhatott volna olcsóbban is Külügyminisztérium onnan, ahonnan az állami kórházellátó.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top