Politika

Megbukott Orbán legnagyobb vírus hazugsága: tragikus lett a helyzet

Fotó: Népszava / Jani Martin

Lassan kezd tisztulni a kép, és mindenki számára világossá kezd válni, hogy az egészségügyben közel sincs annyi szakképzett ember, amennyire szükség lenne. Bár próbálják tagadni, és optimista nyilatkozatokat tesz a kormány minden tagja arról, hogy az egészségügy felkészült, a most kiszivárgott levél nem erről tanúskodik.

 






Nem az ágyak vagy a lélegeztetőgépek alultervezettsége fogja okozni a tragédiát a kórházakban, hanem az orvosok és szakképzett ápolók hiánya. Egyre több kórházból érkeznek hírek, kérések, akik keresnek önkénteseket más kórházakból. A kormányzat azonban úgy tűnik, semmit nem tett a nyáron,

MERT CSAK MOST KEZDIK ÖSSZEÍRNI, MENNYI EMBER TUD EGYÁLTALÁN DOLGOZNI!

 

Müller Cecília országos tiszti főorvos levélben kért meg minden járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmény, még a magánszolgáltatókat is, hogy írják össze azokat az orvosokat és ápolókat, akik szükség esetén kirendelhetők a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt intézményekbe.

 






Pegig, ezt szinte előre lehetett látni, hogy a legszűkebb keresztmetszet a humán erőforrás lesz, olyan mértékű a szakápolók között a pálya elhagyás, hogy azt nem lehet egyik napról a másikra pótolni, terv azonban nem született a pótlásukról.

Pedig a java még csak most következik, a fertőzöttek számának rohamos emelkedését hamarosan követni fogja a kórházi kezelésre szorultak számának a meredek emelkedése, a staisztikák szerint a fertőzöttek 15 százaléka szorul kórházi kezelésre. Így a jelenlegi napi adatok alapján az látszik, hogy naponta 90-150 új beteget kell majd fogadnia az erre kijelölt intézményeknek, a normál betegellátáson kívül.

 

Erre viszont egyáltalán nem látszik felkészültnek a rendszer, de ne is csodálkozzunk rajta, ha a miniszterelök focimeccsek szervezésével van elfoglalva.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top