Politika

Leleplezték a kormányt – Fontos információkra derült fény!

Kép: MTI

A kormány nem épp az átláthatóságáról híres, minden egyes szerződést és adatot úgy kell kiszedni belőlük. Ujhelyi István szocialista EP-képviselő pedig mindent el is követ annak érdekében, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések.

 


Közérdekű adatigényléssel fordult a kormányhoz Ujhelyi, hogy megtudjuk, összesen mennyiért, és hány darab koronavírus kimutatására alkalmas tesztet vásárolt a kormány. Az egészségügyi beszerzéseket egyébként nem az egészségügyért felelős tárca intézte, hanem a külügyminisztérium, válaszukból pedig kiderül, hogy

2.043.280 DARAB TESZTET SZERZETT BE A KORMÁNY, MELYEKNEK ELLENÉRTÉKE 9.580.639.177.- FORINT VOLT, VAGYIS EGY TESZT ÁRA NAGYJÁBÓL 4700 FORINTRA JÖTT KI.

 

Az MSZP EP-képviselője azt is kiderítette, hogy a kormány a következő cégektől szerezte be a teszteket: Pro Concept Kft., GR Technologies, Clinomix Inc., Speciál99 Külkereskedelmi Kft., Primer Design Ltd.

 

Ebben pedig az az érdekes, hogy “van olyan vállalkozás ezek között, amely a cégadatai szerint alapvetően ingatlanértékesítéssel foglalkozik, egy másik pedig az Orbán-kormánynak fontos azeri ügyekben tűnt fel” – írta Ujhelyi a bejegyzésében, majd hozzátette:

A tesztek a beérkezést követően az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részére kerültek átadása, arra a kérdésemre, hogy ezeket a teszteket értékesítette-e a kormány, illetve a minisztérium magáncégeknek is, az a válasz érkezett:

AZ ESZKÖZÖK ÉRTÉKESÍTÉSÉT ILLETŐEN KÖZÉRDEKŰ ADAT MÉG NEM KELETKEZETT.”

 


Ujhelyi szerint egyébként, “egy ilyen súlyos járványhelyzetben különösen problémás, hogy a sokmilliárd forintnyi közpénzből történő vásárlások nem a teljes és proaktív transzparencia mellett zajlanak”.

❌ EZEKTŐL A CÉGEKTŐL VETTE A KORMÁNY A COVID-TESZTEKET! ❌❎ Közérdekű adatigényléssel fordultam a kormányhoz, azon belül…

Közzétette: Ujhelyi István dr. – 2020. szeptember 23., szerda

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top