Politika

Ki kell adni, hogy Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó mire költött reprezentációs keretéből

Hegedűs Zsuzsa - Forrás: kuruc.info

A Kúria kimondta, hogy ezek közérdekűnek minősülnek.

Bár a Miniszterelnöki Kabinetiroda annak idején megtagadta a kért információk kiadását, a Kúria a Demokratikus Koalíciónak adott igazat, és úgy határozott, hogy Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költései közérdekű adatnak számítanak – jelentette be a DK közleményében.

 

A DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosság is megtudhassa, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget. Sajtóhírek szerint ebből csak 2016-ban másfél millió forint ment el éttermi számlákra.

 

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökéről korábban az is kiderült, hogy két szolgálati autót is használ, a gyerekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadót két Audi A6-os szállította.

 

Hegedűs Zsuzsa azzal is borzolta a kedélyeket, hogy az RTL Híradónak nyilatkozva kijelentette, hogy a szegény családoknál tulajdonképpen nem is éheznek a gyerekek, mivel szerinte a szülők „ha kell, lopnak is”. Hozzátette, olyan nélkülöző családban, ahol nincs alkohol- vagy drogprobléma, nem fordul elő, hogy a gyerek délután 4 és másnap reggel között ne kapna enni. Hegedűs korábban azt hangoztatta, hogy az Orbán-kormány felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést Magyarországon. (nepszava.hu)

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top