Politika

Népszava: a Gazdasági Versenyhivatal elnézi Orbán Tippmix-reklámját

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
A kormányfő korábban a Facebook-oldalán egy videóban mutatta meg, hogy 2000 forintot tett fel Tippmixen a Fradi győzelmére a Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzés előtt. A Népszava szerint a videó olyan volt, „mintha csak egy oktatófilm lett volna arról, hogyan kell fogadni”.





Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor 2000 forintot tett fel Tippmixen a Fradi győzelmére a Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzés előtt. A kormányfő Facebook-oldalán egy videóban is bemutatták a folyamatot. A Népszava szerint “a videó mintha csak egy oktatófilm lett volna arról, hogyan kell fogadni: lépésről lépésre látható, miként tehető meg a tét a sportfogadási portálon”.

 

A lap azt írja, a miniszterelnök reklámgyanús módon közölte a fogadását, így a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordultak.

 

„Nincs olyan jogszabály, amely a GVH hatáskörét ebben a kérdésben megállapítaná”

– írta a GVH a lap megkeresésére.






 

A Népszava cikkében azt is megemlítik, hogy a Gazdasági Versenyhivatal nem volt mindig ilyen elnéző. “2016-ban például célzottan vizsgálta egyes hazai celebek közösségi oldalait, mert úgy találta, hogy azokon túl sok a bújtatott reklám. Kasza Tibor esetében eljárás is indult, ami azzal zárult, hogy az énekes-műsorvezető vállalta, „oktatási célú előadásokat tart”, figyelemfelhívó posztokat, kisfilmeket tesz közzé közösségi oldalán a bújtatott reklámokról” – eleveníti fel a lap.

 

Orbán Viktor amúgy bukta a Fradi győzelmére tett 2000 forintot, ugyanis a csapat a norvég Molde együttesével gól nélküli döntetlent játszott. Azért csüggedni nem kellett, ugyanis a korábbi, idegenbeli 3-3-at követően a Ferencváros huszonöt év után így is újra bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top