Politika

Siralmas számok: durván rávert az “elmúlt nyolc év” a Fidesz teljesítményére

Pestibulvar.hu

Orbán kormányzásának egyik központi eleme a családok lakáshoz jutásának a támogatása, számtalan eszközzel. Azonban minden erőlködés ellenére egyenlőre csúfos kudarcnak vagyunk a tanúi.

 






A program kezdődott a régebbi “szocpol” átalakításával, amely lényegét tekintve nem hozott újdonságot, ám megemelt összegekkel CSOK-ra keresztelve volt egy ideig a Fidesz otthonteremtési zászlóshajó projektje. Aztán érkezett az új lakások áfájának a mérséklése (amit azóta visszaállítottak), de ez szintén nem hozozz áttörést, mert az építésipari vállalkozók az adócsökkentés egy jó részét lenyúlták, az árak nem csökkentek ugyanabban a mértékben, mint az áfa.

 

Aztán 2019-ben jött egy olyan csomag, ami mértékét tekintve valóban jelentősnek ígérkezett: a fiatal házasok kedvezményes hitelfelvétele. Ez alapján minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. De ez még nem minden, mert a törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik, a második gyermek esetében újabb 3 évre felfüggesztik és a tőketartozás harmadát elengedik, a harmadik gyermeknél a maradék tőketartozást elengedik. A csoda azonban nem jött be.

Az ábrán jól látszik, hogy az MSZP vezette “elmúlt nyolc évben”  2,5-szer annyi lakás épült, mint az Orbán-rezsim 9 éve alatt. Tény: 270 ezer > 109 ezer. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy az Orbán vezette kormányok alatt az összes lakóingatlan 70%-a Budapest, Pest megye és Győr-Moson-Sopron megyében került átadásra, és csak a maradék 30% az ország összes többi, részén, akkor rögtön látható, hogy csak az átlagjövedelem felettiek tudtak maguknak új lakást szerzni, míg a vidék ezen a téren is kezd leszakadni.






 

A 133 bátor emeber kudarcot vallot az otthonteremtés területén, és ezen már a falusi CSOK sem fog segíteni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top