Politika

Ezzel magyarázta Orbán, miért küldött állig felfegyverzett katonákat a budapestiekre

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

“A KATONÁINK MOST NEM HÁBORÚBAN FOGJÁK VÉDENI A HAZÁT, HANEM BESEGÍTENEK A RENDŐRSÉGNEK, BESEGÍTENEK A KÖZPONTI KÖZIGAZGATÁSNAK, ÉS BESEGÍTENEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSNAK IS”

– ezzel magyarázta Orbán Viktor, hogy miért jelentek meg tegnap este állig felfegyverzett katonák az üresen tátongó főváros utcáin.






 

A miniszterelnök Facebook-videójában elmondta: a katonák kivezényléséről az operatív törzs ülésén döntöttek Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel közösen.

 

Hogy Orbán szerint miért volt szükség a katonák ilyen fokú felfegyverzésére, arról nem tett említést, csak arról beszélt, hogy a katonák segíthetnek a kijárási tilalom fenntartásában.

A magyarázat szemlátomást Karácsony Gergely főpolgármestert sem elégítette ki maradéktalanul. Egy Facebook-posztjában azt írta:

 

“Sokakkal együtt én sem tudom, mi volt a célja, hogy “talpig fegyverben” járőröztek a terrorelhárítók tegnap este a kiürült városban.

FÉLELEMKELTÉSSEL, FENYEGETÉSSEL BIZTOSAN NEM, DE A POLITIKAI LÓZUNGOKTÓL ÉS HAMIS SIKERPROPAGANDÁTÓL MENTES ŐSZINTE BESZÉDDEL IGENIS EL LEHET ÉRNI AZ EMBEREK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT.

 






És a budapestiek ebből ismét példát mutatnak” – írta.

 

Az országos kijárási tilalom kedden kezdődött el, a járványhelyzet miatt minimum harminc napig csak nagyon indokolt esetben lehet kimenni az utcára 20 óra után.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top