Politika

Magyar György szerint nincs vége a fideszes támadásnak: mindent meg fognak tenni azért, hogy leválthatatlanok legyenek

Kép forrása: MTI

Magyar György ügyvéd a Klubrádió szerdai Esti gyors című műsorában arról beszélt, hogy nincs még vége a fideszes letámadásnak. Az Ellenzéki Együttműködés alapítója szerint a Fidesz azt teszi, amihez már hozzá lehetett szokni:





addig kavar a boszorkánykonyhájában, olyan „jogalkotási cunamit” hoz létre, amilyet akar a kétharmad birtokában, tehát mindent megtesz azért, hogy ne válthassák le. 

 

Magyar szerint közel sincs még vége az egész pályás letámadásnak, lesznek még „érdekességek”, hozzányúlhatnak még a pártfinanszírozáshoz, az indulás feltételeihez vagy a frakcióalkotáshoz, „nincsenek gátlásaik”.

 

Az ügyvéd szerint azért jó a kedden megszavazott választási törvény módosítása a kormánypártoknak – amely szerint 27 helyett a jövőben 71 egyéni választókerületben kell jelöltet indítani egy pártnak a listaállításhoz – mert a Fidesz azt fogja kommunikálni, hogy az ellenzék szivárványkoalíció, egymással veszekedő tagokból áll, működésképtelen és rosszul szerepel az önkormányzatokban. Ennek ellenére Magyar György úgy látja, mivel az előválasztáson meglesz a közös miniszterelnök-jelölt is, egységes fellépést fognak látni az emberek.

Szóba került, hogy a Pest megyei választókerületeknél a fideszes képviselők a bizottságokban még támogatták az ellenzék javaslatát, később mégis leszavazták azt. Magyar György szerint nem érdemes ennek az okát keresni; elképzelhető, hogy hozzányúlnak még a választókerületekhez, de úgy, hogy az a Fidesz javát szolgálja. Lehet, hogy törvénytelen a helyzet a Pest megyei körzeteknél, a lakosságarány több mint 20 százalékkal magasabb, mint lehetne, de „érdekelte ez valaha a Fideszt?” – tette fel a kérdést.






 

Magyar György megismételte korábbi álláspontját is: az elmúlt években maga a jogalkotás vált jogellenessé.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top