Politika

Orbán a járványról: nincsenek fölszabadító erejű jó híreim

Kép forrása: MTI

A járvány számadataival kapcsolatban úgy kezdte Kossuth rádiós interjúját Orbán, hogy nincsenek felszabadító erejű jó hírei.





Nem tudom azt mondani, hogy csökken, visszaszorul, a számok nem romlanak, ez nem egy nagy vigasz, de számos nyugat-európai országban folyamatosan szigorítanak, a németek például teljesen bezárnak. Jól felkészültünk nyáron, megcsináltuk a konzultációt, beszereztük a szükséges védőeszközöket, felkészítettük az orvosokat, ápolónőket. A fáradtság a legnagyobb ellenfél, iszonyatos munkát végeznek az ápolónők és az orvosok, a fáradtság pedig könnyen csap át fásultságba, itt jöhetnek a bajok. Le a kalappal előttük, akik küzdelemben tartják az egészségügyi rendszert, nem eredménytelenül, mert a helyzet nem romlik

– mondta.

 

Azt, hogy mikor javul a helyzet, Orbán azt mondja, nyugatról nem várható javulás, ezért fenn kell tartani a határőrizetet, ne tervezzenek síelést az emberek. December 27-28-án lehetnek az első oltások, 35 ezer embernek elég mennyiség érkezik ide. Első helyen a Dél-pesti centrumkórházban olták, utána a megyei kórház dolgozóit. Ingyenes és önkéntes az oltás, Orbán azt fogja kérni, mindenki oltassa be magát, de azt tapasztalja, ez nem nagy vágy.

A regisztráció fut felfele. Később érkeznek további mennyiségű vakcinák A regisztrációnak lesz jelentősége. Míg korlátozott mennyiségű oltás van, addig kijelölt csoportokat oltanak, ha lesz sok, a regisztráció szerint fognak haladni.

Az általános, országos, 1-2 nap alatt történő teljes átoltás feltételei megvannak, az oltási terv rendelkezésre áll. A műsorvezető megkérdezte Orbánt, hogy mi lesz karácsonykor, újévkor. Orbán azt mondja,





idén kis karácsony lesz, az újév el van döntve, akkor nem lesz lazítás.

A 25-26-i rokonlátogatásról le kell mondani, ha nagykarácsonyozás lenne, ártanánk annak, akit szeretünk. Érjük be a kiskarácsonnyal, talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor megülhetjük a szokásos nagy családi ünnepeket.

A szentestéről a hétfői kormányülésen döntenek. Szilveszterkor marad a korlátozás, a kérdés, hogy van-e lehetőség arra, hogy szabadabb este legyen 24-én. Örülne, ha ez az egy este beleférne. Szeretné, ha a szakemberek meg támogatni tudnák azt, hogy a 10 fős családi összejövetelbe ne számítsák be a 14 év alatti gyerekeket.

Közölte azt is, hogy szombaton bejelenti a gazdaságvédelmi akcióterv újabb lépéseit, melyek január 1-től lépnek majd életbe.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top