Politika

Trump: Az impeachment a politika történelmének legnagyobb boszorkányüldözése

nyugatifeny.hu

Kitart amellett, hogy ő nem felelős a Capitolium ostromáért.






Egy nappal az után, hogy a Demokrata Párt azt javasolta, hogy elnöksége során második alkalommal is indítsák el Donald Trump ellen az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment), az amerikai elnök sajtótájékoztatón állt ki a nyilvánosság elé, és mondta el többek közt azt, hogy nem tartja magát felelősnek a Capitolium január 6-i ostroma miatt.

“Abszolúte soha nem akarunk erőszakot”

– mondta Trump az Andrews támaszponton az újságírók előtt.

 

Az elnök emellett elítélte azt, hogy a demokraták ismét indítványozni akarják ellene a felelősségre vonási eljárást. Elmondása szerint ugyanis hatalmas felháborodást keltett a hívei körében.

“Az impeachment a politika történelmének legnagyobb boszorkányüldözése, és azt gondolom, hogy hatalmas veszélyt és dühöt okoz az országban”

– jelentette ki Trump, aki szerint a boszorkányüldözés része az is, hogy azzal vádolják, beszédével felhergelte a tömeget a Capitolium ostromára.

 

Mint ismert, a még hivatalban lévő elnök múlt kedden közel egy órás beszédet tartott a hívői által szerveztet demonstráción, ahol többek közt arról is beszélt, hogy soha nem ismeri el a választási vereséget és soha nem adja fel.

 






A demokraták szerint ezzel és az elmúlt hónapokban mutatott viselkedésével Trump súlyosan veszélyeztette az Egyesült Államok és kormányzati intézményeinek biztonságát, a demokratikus rendszert és beavatkozott a békés hatalomátadási folyamatba. Ezért jogosnak tartják az impeachment elindítását.

 

Az eljárás elindításáról kedden vagy szerdán dönthetnek az amerikai képviselőházban, és amennyiben az eljárás megindul, a Szenátus tárgyalást tart majd arról, hogy bűnösnek mondja-e ki az említett vádban.

(bbc/atv.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top