Politika

Nem a tüntetők, hanem a rendőrök voltak erőszakosak 2018-ban

ezalenyeg.hu

Bírói ítélet cáfolja Orbán hazugságát.





Több ember is meghalt a zavargásokban, miután Donald Trump bukott amerikai elnök szélsőjobbos hívei behatoltak a washingtoni Capitolium épületébe és ott törtek-zúztak.

 

Orbán Viktornak múlt pénteken erről a következők jutottak az eszébe:

A baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal. Hát azért emlékszem, hogy megostromolták az országgyűlés épületét.

 

 

Utalva ezzel a rabszolgatörvény elleni 2018-as tüntetésekre.

 

Persze mi, akik ott voltunk, erre másképp emlékszünk. Tudjuk, hogy a valóság egészen más volt. És tisztában van ezzel a bíróság is.

 

A tüntetők erőszakosságának “bizonyítéka” néhány eldobott papírgalacsin és a Momentum elnökéne ártalmatlan füstgránátja volt mindössze. A rendőri válasz ehhez képest aránytalanul nagy volt, és erről most már hivatalos papír is van.

 

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete szerint, amit a Magyar Helsinki Bizottság ismertetett, a rendőrök jogsértően jártak el, amikor egyértelmű figyelmeztetés nélkül fújtak könnygázt a Parlament előtt tiltakozó tömegre 2018. december 12-én. A Helsinki Bizottság ügyfele esetében még az is tetézte a jogsértést, hogy a tüntető férfi elkülönült a tömegtől, nem volt erőszakos, nem szegült ellen a rendőri intézkedésnek, mégis célzottan többször is közvetlen közelről az arcába fújták az „ingerlőgázt”.






 

 

ORBÁN TEHÁT SZOKÁS SZERINT HAJLÍTJA A VALÓSÁGOT, ÉS PROPAGANDACÉLOKBÓL MEGHAMISÍTJA A MÚLTAT. A CSICSKAMÉDIA MEG ALÁDOLGOZIK, MINT MINDIG. DE EGYRE INKÁBB ÚGY TŰNIK, 2022-BEN EZ MÁR NEM LESZ ELÉG.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top