Politika

Rengetegen dolgoznak azon, hogy Szijjártó portyázásait reklámozzák

ezalenyeg.hu

Sok újságnál nem dolgoznak annyian, ahányan a luxusjachtos miniszter utazgatásait promózzák. Persze mindezt a magyar emberek pénzéből teszik.





Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a miniszterek közül Szijjártó jelenléte a legerősebb a közösségi médiában – írta meg a hvg360.

 

Szijjártó a koronavírus járvány kezdete óta lett nagyon aktív, főnökéhez hasonlóan többször jelentett be Facebook oldalán dolgokat, így Orbán után most már neki van a legtöbb követője.

Más minisztereknek is van természetesen néhány fős médiacsapata, de a Külügyminisztériumban dolgozik messze a legtöbb ember a tárcavezető sajtó- és közösségi média megjelenésein. A külügyi tárca tizenhét fős sajtóosztályán felül, közvetlenül Szijjártó Péternek is dolgozik egy tíz emberből álló sajtós stáb, amelyben fotós, vágó és több operatőr is van. És még ezen felül is közöltek pár egyedi szerződést.

 

Szijjártó személyi operatőre például 7,7 millió Ft-ba került 2020-ban a magyar adófizetőknek. Ennyiért szerződött a tárcával “külügyminisztériumi és diplomáciai események dokumentálására”.

 






De szerkesztői feladatokra és kommunikációs tanácsadásra is fogadtak fel egy-egy embert.

 

Azonban hiába a profi csapat, így is a nevükhöz fűződik az év lebukása.

Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán.

– állította Szijjártó még augusztusban egy Facebook-posztban, ahol a mellékelt fotón elmélyülten telefonál egy elegáns irodából, de csúnyán lebukott.

 

Az Átlátszó.hu kiderítette és fényképekkel bizonyította is, hogy miközben a túlárazott lélegeztetőgépek beszerzéséért felelős miniszter a fentihez hasonló posztokat tolt ki az oldalára, valójában Szíjj László közpénzekkel kitömött Fidesz-közeli nagyvállalkozó luxusjachtján pihente ki a csicskalét fáradalmait.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top