Politika

Kásler elvesztette a pert a nagy tavaszi kórházkisöprés miatt

nyugatifeny.hu

Ápolásra szoruló, beteg emberek ezreit küldték haza.






Jogellenesen tagadta meg a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a kórházi ágyak kiürítésekről szóló utasítás kiadását – mondta ki csütörtöki ítéletében a bíróság. Ezt a felperes Magyar Helsinki Bizottság közölte a Facebook-oldalán.

 

Magyar Helsinki Bizottság még 2020 tavaszán, a koronavírus járvány első hullámának idején adott be közérdekű adatigénylést a Minisztériumhoz.

 

Annak a dokumentumnak a másolatát kérték, amelyben Kásler elrendelte, hogy 2020. április 19-ig az ágykapacitás 50 százalékát, összesen 32.900 ágyat, a következő ütemben pedig az ágykapacitás 60 százalékát, összesen 39.500 ágyat kell felszabadítani a magyar kórházakban.

 

A kiürített kórházi ágyakat szükség esetén koronavírusos betegek ápolására kellett biztosítani.

 

Az EMMI megtagadta az adatszolgáltatást arra hivatkozva, hogy azok alapján “jövőbeli döntéseket” kell meghozniuk.






 

Ma a bíróságon kiderült, hogy ezek a döntések azóta már megszülettek, viszont arra hivatkozva, hogy az adatok közzétetele veszélyezteti a Minisztérium működését, továbbra is megtagadták a kérés teljesítését.

 

A bíróság ezt az indoklást nem fogadta el, így az EMMI köteles kiadni a dokumentum tartalmát. Az ítélet elsőfokú.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top