Politika

Kösz, Orbán! A gazdagok vagyont halmoznak, a szegények nincstelenné válnak

ezalenyeg.hu

A tőlünk lenyúlt és lopott pénzből meggazdagodott fideszes csicskák csak halmozzák a vagyonukat, miközben országunk nagy része szinte teljesen nincstelenné válik.





Milyen fideszes undormány ez? A Vámpírkormány tagjainak és Orbán talpnyalóinak lassan kacsalábon forgó palotáik lesznek, a pórnép meg lukas cipőben megy dolgozni a havi betevőért. És ezzel tökéletesen reprezentáltuk a magyar siralmas valóságot.

 

Senkinek nem tetszik ez a jövőkép, Tordai Bencének sem, aki

decemberben benyújtotta a felső tízezret, vagyis a félmilliárd forintot meghaladó vagyonnal rendelkezőket érintő szolidaritási járványadóról szóló törvényjavaslatát.

 

Hazánk legburzsujabb tagjai ugyanis nem veszik ki részüket az igazságos teherviselésből, és még arra is magasról tesznek, hogy a lerohadt egészségügynek plusz forrásokra lenne szüksége ahhoz, hogy életben tarthasson másokat. Az önkormányzati szférának meg magáért az életben maradásért kell nap mint nap küzdenie. De mégis kit foglalkoztat ez? Hazánk bűnbandáját biztosan nem.

 

Az Orbán-kormány brutális egyenlőtlenséget teremtett az országban. Nem lehet fekete-fehéren látni a világot,

de itthon csak két opció lehetséges: vagy mindent, vagy semmit.

 

Az egyenlőtlenségek növekedése rombolja a társadalmi kohéziót, rontja a gazdasági fejlődés kilátásait, és a koronavírus-járvány további súlyos társadalmi, gazdasági károkat okoz. A társadalom elvárja, hogy mindenki igazságos mértékben, a lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a járvány elleni védekezéshez, a társadalmi, gazdasági károk csillapításához – írja Tordai Facebook oldalán.






 

A hazai poshadt helyzetet is lefestette: országunk tehetős tagjainál a malacperselybe gyűjtött 6500 milliárd forint pont akkora összeg, amiből két évig lehetne finanszírozni a Párbeszéd Alapjövedelem programját. Amellyel Magyarországon 10-ből 7 ember számára lehet nagyobb jólétet és létbiztonságot garantálni.

Ha minden jól megy, az Országgyűlés gazdasági bizottsága februárban fogja tárgyalni a törvényjavaslatot. Úgyhogy egyelőre csak abban reménykedhetünk, hogy az Orbán-kormány minden állampolgárt emberszámba fog venni. Bár, ha eddig nem tették, most miért lenne másképp?

 

Így vagy úgy, 2022-ben a választásokon ítéletet mondhatnak a magyar emberek Orbánon és bandáján!




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top