Politika

200 millió forintért vásárolt lakásokat Varga Judit és férje

Fotó: Facebook/Varga Judit

Blikk információi szerint két budai lakást és egy garázst vásárolt Varga Judit igazságügyi miniszter és férje potom 200 millió forintért Budapest egyik legpatinásabb környékén, a XII. kerületi Kútvölgyben.






 

A két, összesen mintegy 270 négyzetméter összterületű lakás egy társasházban van, későbbi egybenyitás szándékával vették meg Vargáék – írja a lap az Igazságügyi Minisztériumra hivatkozva.

ÚGY TUDNI, A 200 MILLIÓS VÉTELÁRBÓL MINDÖSSZE 8 MILLIÓNYI FOGLALÓT FIZETTEK ÖNERŐBŐL, A FENNMARADÓ 192 MILLIÓT BANKHITELBŐL FEDEZTÉK.

 

A Blikk megjegyzi, a vásárlás még 2019 decemberében történt, de ezek a tételek nem látszottak Varga 2020 január végén leadott vagyonnyilatkozatában. A tárca ezt azzal magyarázta, hogy

„a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”,

majd a jogszabályoknak megfelelően, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot.






 

A minisztérium hozzátette, a felvett bankhitelből jelentős összeget törlesztettek Vargáék a miniszter férjének egy belvárosi lakáseladásából származó pénzből, valamint megtakarításaik segítségével.

A „PURITÁN” ORBÁN-KORMÁNY MINISZTERÉNEK ÉS A FÉRJÉNEK EGYÉBKÉNT EGYÜTT KÖZEL HAVI BRUTTÓ 6 MILLIÓ A FIZETÉSE, ÍGY A STABIL KERESET ADOTT VOLT A CSILLAGÁSZATI HITELHEZ.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top