Politika

A nyilvánosság előtt akarják beoltani Angela Merkelt, mert csökkent a németek bizalma a vakcinában

nyugatifeny.hu

A német kancellár mellett a köztársasági elnököt is kamerák előtt olthatják be.






A németek eddig az uniós átlaghoz képest lényegesen jobban megbíztak a vakcinákban. Nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy Németországban mind a politikusok, mind a virológusok részletesen kitárgyalták ezeket a nyilvánosság előtt.

 

Az AstraZeneca oltásával kapcsolatosan azonban olyan problémák merültek fel, amelyek némileg megtépázták a brit oltóanyagba vetett bizalmat. A vakcina ugyanis kevésbé bizonyult hatásosnak, mint a Németországban eddig használt Pfizer-BioNtech oltások, illetve a mellékhatásokról is élesedő diskurzus folyik.

Ennek kapcsán az országban az oltóanyagot csak 65 évnél fiatalabb páciensek esetében használják, illetve az egészségügyi dolgozókat is inkább mRNS vakcinával oltanák.

 

A németek oltásba vetett bizalmának megerősítése érdekében Michael Theurer, az FDP frakcióvezetője azt javasolta, hogy oltsák be Angela Merkel kancellárt és Frank-Walter Steinmeier köztársasági elnököt.

Minden bizonnyal pozitív jelzés lenne ha a kancellár és a köztársasági elnök hamarosan a nyilvánosság bevonásával megkapnák az oltást”

– mondta Theurer Bild újságnak.






 

Ilyen lépésre azért is lenne szükség, mert most először fordult elő olyan, hogy az oltásra időpontot kapott emberek egyszerűen nem jelentek meg, hogy beadassák maguknak a vakcinát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top