Külföld

Kiderült, hova tűnt az észak-koreai diktátor felesége, Ri Szoldzsu

nyugatifeny.hu

Egy évig senki sem látta.


Egy év után először jelent meg a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun felesége, Ri Szoldzsu. Az észak-koreai diktátor neje egy születésnapi emlékkoncerten vett részt, melyet a 11 éve meghalt Kim Dzsongil tiszteletére rendeztek.

 

Mivel Kim Dzsongun magánélete különösen tabu az országban, így csak találgatások voltak arról, vajon mi lehet a feleség távolmaradásának oka, aki korábban férje oldalán több hivatalos eseményen is megjelent.

A legtöbb hírforrás betegséget vagy terhességet sejtett,

az is felvetült, hogy Ri Szoldzsu koronavírusos lett (annak ellenére, hogy Észak-Koreában hivatalosan meg sem jelent a fertőzés.)

 

A találgatásoknak nem sokkal később egy megbízhatónak számító hírforrás vetett véget: egy a dél-koreai hírszerzéshez köthető szöuli elemzőközpont csütörtöki híre szerint

a diktátor felesége várandóssága miatt maradt távol a sajtótól az elmúlt egy évben.

 


Az intézet részéről az MTI tudósítása szerint a sajtótájékoztatón leszögezték: a bejelentés egy munkatársuk következtetése, nem tükrözi a központ hivatalos álláspontját.

 

Kedden a dél-koreai hírszerzés munkatársai a parlament zárt ülésen még azt jelentették, hogy Ri Szoldzsu Phenjan járványellenes intézkedései miatt maradt távol a nyilvánosságtól, legtöbb idejét gyermekeivel tölti, és „semmi szokatlant nem észleltek”.

(24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top