Politika

Szokatlanul sokat várt, de Biden végül csak felhívta Netanjahut

nyugatifeny.hu

Trumpnak két nap, Bidennek majdnem egy teljes hónap kellett.






Joe Biden beiktatása után most eljutott odáig, hogy Izrael miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut is felhívja telefonon.

 

Az Egyesült Államok elnöke elmondása szerint az egyórás beszélgetés során arról tárgyalt Netanjahuval, hogy az amerikai-izraeli partnerkapcsolatokat minden tekintetben megerősítenék.

 

Biden emellett azt hangsúlyozta, hogy támogatná Izrael és a környező arab országok viszonyának rendezését is. Az elnök szerint a beszélgetés “jó” volt. Míg Netanhaju “nagyon kedvesként” és “barátságosként” jellemezte az amerikai elnökkel folytatott tárgyalást a Twitter-oldalán megjelent bejegyzés szerint.

 






Elődjeivel ellentétben viszont Biden késlekedett a közel-keleti vezetőkkel felvenni a kapcsolatot. Ez azt mutatja, hogy leginkább a NATO-ra építi a külpolitikáját. Az elnök maga látványosan hanyagolja a térséget és az ezzel kapcsolatos munkát külügyminisztere, Anthony Blinken fogja ellátni.

 

Az amerikai hírportálok szerint az amerikai elnökök általában hivatalba lépésük után pár nappal felhívják az izraeli vezetőt, Donald Trumpnak például két nap kellett, hogy felvegye a kapcsolatot Izraellel, amellyel később is szoros kapcsolatot ápolt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top